Nya spåret i dödsskjutningen – misstänker koppling till kriminell miljö

Publicerad 2022-10-27

Den mördade 16-åringen i Sandviken hittades skjuten på en cykelväg.

Polisen misstänker nu att mordet är kopplat till den kriminella miljön.

– Då det spekuleras om vad som ligger bakom pojkens död vill jag tydliggöra utredningsarbetets inriktning för nu, säger Karin Wessén på polisen Gävleborg.

En livlös och skottskadad 16-årig pojke hittades på en cykelväg i Sandviken på tisdagskvällen. Förbipasserande hade upptäckt pojken och slog larm klockan 22.47. Pojken fördes till sjukhus men dog av sina skador.

Dagen efter höll polisen en presskonferens och informerade om att man utreder mord och uppgav att pojken inte var känd av polis sedan tidigare.

– Han är inte inringad av oss på det sätt som vi ibland har kunskaper om. Ibland har vi stor insyn och kunskap om en individ, i det här läget finns det inga sådana uppgifter, säger Monika Carlsson, sa lokalområdeschef Monika Carlsson på pressträffen.

 

Unik karta: Här är alla dödsskjutningar under 2022

 

Nya uppgifter i utredningen

Nu uppger åklagaren att det under utredningens gång framkommit uppgifter som gör att polisen misstänker att brottet skett i den kriminella miljön.

– Polisen kan i nuläget inte gå in på vilka uppgifter som lett till den kopplingen, men då det spekuleras om vad som ligger bakom pojkens död vill jag tydliggöra utredningsarbetets inriktning för nu, säger Karin Wessén, tillförordnad sektionschef på utredningssektionen i polisområde Gävleborg, i ett pressmeddelande.

Vill komma i kontakt med vittnen

Polisen vill ha tips från allmänheten för att komma vidare i utredningen och kartlägger vilka som rört sig i området kring Barrsättra och Vallhov. Vittnen uppmanas kontakta polisen på dess hemsida eller via 114 14.

– Vi önskar kontakt med samtliga personer som befunnit sig i närområdet av brottsplatsen mellan klockan 20:00 och 23:00 den aktuella kvällen, säger Karin Wessén.

Polisen fick larmet vid 22.47 på tisdagskvällen.

Följ ämnen i artikeln