Uppgifter: 21-åring död efter skjutningen i Handen

Publicerad 2023-08-06

En man dog och en är allvarligt skadad efter en skjutning i Handen i Stockholm.

Enligt uppgifter till Aftonbladet har båda männen kopplingar till samma kriminella gäng.

Ett gäng där medlemmarna har pris på sina huvuden.

Två män hittades skjutna i centrala Handen söder om Stockholm vid 23-tiden på fredagen.

Båda fördes till sjukhus och vid klockan 03 meddelade polisen att en av de skjutna männen hade dött av sina skador. Det handlar om en 21-årig man.

Den andra, också en 21-åring, bedömdes på söndagen vara fortsatt allvarligt skadad men skadorna ska inte vara livshotande.

– Det kommer in till oss via 112 klockan 23.07 och det är flera inringare som larmar. När vi kommer dit så är det många personer på platsen som kommit dit efter händelsen, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson hos polisen i region Stockolm.

Enligt uppgifter till Aftonbladet har båda männen kopplingar till samma kriminella nätverk. Nätverket har en hotbild mot sig och det finns uppgifter om att en belöning utfästs för den som dödar medlemmar.

Polisen utreder ett misstänkt mordförsök i Handen, söder om Stockholm.

Koppling till nätverk

Den nu döde mannen har tidigare varit åtalad för bland annat grovt vapenbrott då han enligt handlingar skulle haft en pistol. Han frikändes i tingsrätten.

På lördagen hade ingen ännu gripits.

– Vi utreder inte som att det här har inträffat av misstag, säger Daniel Wikdahl. presstalesperson hos polisen i region Stockholm.

Tittar ni på nätverkskopplingar?

– Naturligtvis undersöker vi det, säger Daniel Wikdahl.

Pressbild på Daniel Wikdahl, presstalesperson hos Polisen region Stockholm.

Gjort beslag

Polisen har undersökt om ett skadat fordon, som stod parkerat i närheten, kan ha med de skjuta personerna att göra. Bilen är nu tagen i beslag.

– Det fanns en bil i anslutning till den misstänkta brottsplatsen. Den är tagen i beslag, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl.

Det har även gjorts ytterligare beslag. Bilder från platsen visar en pistol som ligger på marken – om detta är det misstänkta mordvapnet har polisen inte velat bekräfta.