Scaramucci raderar Trumpkritiska Twitterinlägg

Av: Daniel Nilsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Vita husets nya kommunikationschef Anthony Scaramucci började sitt nya arbete under gårdagen med att hylla president Donald Trump i sin första presskonferens under fredagen amerikansk tid.

– Presidenten har väldigt bra karma.

Scaramucci fortsatte med att beskriva Trump som ”en underbar människa” och upprepade flera gånger att han ”älskar” Trump innan han avslutade med en slängkyss till den samlade presskåren.

Idag gick han in och raderat gamla Twitterinlägg som tydligt stred mot den nye chefens åsikter och politiska agenda.

Igår avgick Vita husets talesperson Sean Spicer i protest mot president Donald Trump då han är oense om valet av den nya kommunikationschefen Anthony Scaramucci med motiveringen att det blir ”för många kockar...”, skriver FOX News.

Den nya kommunikationschefen inledde sitt värv med att hylla president och beskriva honom som ”en underbar människa” i sin första presskonferens. Men så har det inte alltid låtit från den tidigare politiske tv-kommentatorn som genom åren varit mycket kritisk till Trumps åsikter och handlingar.

Scaramucci, som har sin bakgrund som börsmäklare för bland annat investmentbanken Goldman Sachs, blev en del av Donald Trumps övergångslag till presidentposten i januari. Han var även ansvarig för att finansiera Trumps kampanj och gjorde under tiden flera tv-framträdanden där han försvarade Trumps åsikter och handlingar.

Scaramucci meddelade under lördagen via Twitter: ”Full öppenhet: Jag raderar gamla inlägg. Åsikter utvecklas och ska inte behöva vara ett störningsmoment. Jag står bakom presidentens agenda och det är det enda som betyder något”.

Kallade Trump för ”pajaspolitiker” och ”en mobbare”

Den politiska nättidningen Huffington Post har samlat ett axplock av de nu raderade twitterinläggen Scaramucci skrev då han stöttade den republikanske presidentkandidaten Scott Walker som visar på en tydlig vändning gällande åsikterna om Trump.

När Trump 2015 först lanserade sin kampanj kallade Scaramucci honom för ”en pajaspolitiker och mobbare”. Den nye kommunikationschefen har också varit kritisk till Trumps behandling av kvinnor och sa för några år sedan att han ”inte gillar hur han talar om kvinnor”.

Idag publicerade Scaramucci ett nytt inlägg på Twitter där han beskriver att han är fullt fokuserad att bygga den av Trump lovade muren mellan USA och Mexiko trots att han tidigare hävdat att en ”mur varken har eller kommer att fungera, låt er inte luras.”

I ett uttalande under fredagen sa Trump: ”Anthony är en person jag har stor respekt för, och kommer att bli en viktig del av den här regeringen”.

I ett inlägg på Twitter under lördagen har Trump skrivit ”Med all rättvisa för Anthony Scaramucci, han ville stötta mig från början, innan de republikanska valen startade, men trodde inte jag skulle ställa upp i valet.”

Foto: Huffington Post/Twitter
Publicerad: