”Bra att bära med sig ett paraply”

Publicerad 2020-09-04

Regnmoln över Öresund.

Helgen blir ganska blåsig och med lägre temperaturer.

Så blir helgvädret i Malmö.

– Det kommer att kännas att det slår om till höstväder, säger Mikael Sjöstrand, meteorolog på Klart.se.

Kallare temperaturer väntas i Malmö i helgen.

– Det blir ganska blåsigt, och sakta blir det lite kallare här under veckoslutet. Fredagen bjuder på en del solglimtar på morgonen, det kommer vara lite molnighet eller växlande molnighet, och temperaturer på omkring 19- 20 grader, säger Mikael Sjöstrand, meteorolog på Klart.se.

På fredagseftermiddagen väntas friska vindar, med västliga vindar som drar in. En och annan enstaka regnskur kan också förekomma. Till lördag väntas svalare luft.

– Det fortsätter vara en västlig vind som är frisk till hård, och vi ser som mest temperaturer på en 16 eller 17 grader, säger Mikael Sjöstrand.

Det väntas växlande molnighet mitt på lördagen och en del regnskurar.

–  Det är sådär att man får hålla lite koll på de där skurarna när man ska ut, så det är bra att ha med sig ett paraply till helgen. Även om det kanske inte är någon skur i prognosen så kan de dyka upp ganska snabbt.

Mikael Sjöstrand, meteorolog på Klart.se.

”Kommer kännas att det slår om”

Även under söndagen väntas ungefär samma väderläge, med kanske ännu lägre temperaturer än tidigare i helgen.

– Det kan bli mellan fjorton grader som lägst vid kusten, sen upp till 16-17 grader längre in mot land. Det blir fortsatt blåsigt med friska till hårda vindar från väst eller till sydöst, och någon enstaka skur. Men det är inte omöjligt att det är lite mer sol här under söndagsdygnet.

Mikael Sjöstrand beskriver den kommande helgen som blåsig, molnig och lite småkylig.

– Det kommer att kännas som att det slår om till höstväder, även om det fortsätter att vara ganska normala septembertemperaturer, säger Mikael Sjöstrand.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln