Vännerna nobbar ”bus eller godis”

Sally, 10, och William, 8, samlar in till Barncancerfonden

Av: Claes Olsson

Publicerad:
1 av 2 | Foto: Privat
Sally, 10, och William, 8, samlar in pengar till cancerforskning.

För andra året i rad så struntar vännerna Sally och William i ”bus eller godis”. I stället skramlar de för Barncancerfonden.

Förra året samlade Vetlandaborna Sally, 10, och William, 8, in över 10 000 kronor till Barncancerfonden i samband med halloween. I år hoppas de på att få ihop ännu mer.

När Aftonbladet når Williams mamma Hanna Alehagen på allhelgonadagen är vännerna ute och knackar dörr.

– Det började förra året när de funderade på om det finns något annat man kan göra än samla in godis. Då föddes idén att man kan göra något för barn som har det tufft, säger hon.

”Fantastiskt initiativ”

Sally och William har spökat ut sig som om de ska ut på en ”bus eller godis”-räd. Men i stället önskar de glad halloween och ber om en peng till deras bössa. Pengarna går sedan oavkortat till Barncancerfonden.

– De flesta säger att det är ett fantastiskt initiativ och många vill bidra. Jag tycker att det är fint att de tänker på andra som har det tuffare än dem, säger Hanna Alehagen.

– Det är en fin gest som jag tror att de lär sig mycket av.

Vännerna har varit ute både på torsdagen och fredagen. Deras bössa Gillesvägens halloweenbus 2019 ligger även ute på Barncancerfondens hemsida under hela helgen.

I skrivande stund har de samlat in över 6 000 kronor.

Publicerad:

LÄS VIDARE