Guldkupp på flygplats i Toronto – 150 miljoner borta

Uppdaterad 2023-04-21 | Publicerad 2023-04-20

En stor guldkupp har genomförts i Toronto.

Detta efter att en stor last guld spårlöst försvunnit från landets största flygplats Pearson.

Enligt Toronto Sun kom tjuvarna över guld och andra värdesaker till ett värde av runt än 150 miljoner kronor.

Guldet ska ha stulits ur en mindre container, men ligan ska bara ha kommit över en liten del av lasten. Dess totala värde tros ha varit mycket högre.

– Vi försöker fortfarande få korrekt information om rånet, säger en polis till Bloomberg.

Guldet anlände med ett flygplan tidigt på kvällen och lastades av enligt vanlig procedur.

Torontos internationella flygplats Pearson.

På en presskonferens på flygplatsen under torsdagen meddelade polisen att lasten inte bara ska ha innehållit guld, utan även även andra värdefulla föremål.

– Ett flygplan anlände till flygplatsen tidigt under kvällen och lastades av enligt rutin. Lasten transporterades sedan till en lagerlokal, säger polisen på en presskonferens.

På frågan om kuppen varit genomförd av organiserade brottslingar menar polisen att man tittar på alla typer av scenarion.

– Våra utredare håller ögonen öppna åt alla håll, vi vill inte göra något fel genom att fokusera på ett område. Vi har inte så mycket detaljer kring misstänka att dela just nu, säger polisen.

Enligt en källa till Toronto Sun tror polisen att kuppen genomförts med hjälp av en källa på insidan. Ingen har ännu gripits för rånet.

– Detta borde aldrig ha hänt, säger en källa till Toronto Sun och påpekar behovet av beväpnade vakter vid denna typ av transporter.

Följ ämnen i artikeln