Polisen: Döda kvinnan ”misstänks starkt” vara Lena, 45

Av: Oskar Forsberg

Publicerad:
Uppdaterad:

ÖREBRO. Polisen bekräftar nu att kvinnan som hittades död i Örebro på lördagen sannolikt är 45-åriga Lena Wesström som har varit försvunnen i fem dagar.

Kroppen låg bakom ett bullerplank drygt 100 meter från bostaden.

– Kroppen har under söndagen preliminärt identifierats som den försvunna kvinnan, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Ärendet rubriceras som mord.

Kroppen hittades klockan 14.33 under lördagen i ett buskage bakom ett bullerplank bredvid motorvägen. I samband med den tekniska undersökningen parkerade man därför en polisbil med blåljus i motorvägens vägren.

Under hela eftermiddagen och kvällen i går arbetade polisen på platsen med såväl kriminaltekniker som hundpatruller. Även en rättsläkare tillkallades.

Alldeles nyss bekräftade man att det med största sannolikhet är Lena Wesström, 45, som har hittats död.

”Med utgångspunkt från utredningen kring människorov och fyndet av kroppen misstänker polisen starkt att det är den kvinna som varit försvunnen sedan 15 maj som hittas i skogsområdet. Kroppen har under söndagen preliminärt identifierats som den försvunna kvinnan”, skriver polisen i ett pressmeddelande.

1 av 14 | Foto: ANDREAS BARDELL

Tidigare i veckan, på tisdagsmorgonen, upptäckte anhöriga till Lena att hon var försvunnen. I hennes hem fanns hennes personliga tillhörigheter kvar och dörren var öppen.

Kammaråklagare Åsa Hiding inledde en förundersökning gällande misstänkt människorov.

Kvinnan har försvunnit från sin bostad i Örebros centrala delar någon gång under natten mot 15 maj. Senast någon hade kontakt med kvinnan var vid 23.00-tiden på måndagskvällen 14 maj”, skrev polisen på sin hemsida i samband med försvinnandet i början av veckan.

Två hus avspärrade

Polisens avdelning för grova brott i Örebro inledde därefter en kamp mot klockan för att hitta försvunna Lena Wesström.

I veckan spärrade man av två hus i villakvarteret. Dels Lenas bostad och dels en villa några hundra meter bort. Den senare avspärrningen hävdes emellertid senare.

Polisen fattade tidigt beslut om att gå ut med namn och bild på Lena med hopp om att någon skulle höra av sig med uppgifter om var hon fanns – och tipsen började strömma in till utredarna.

Det uppgav Johan Wallenius, vakthavande befäl, för Aftonbladet under lördagsmorgonen.

– Det är ett ganska stort antal tips som bearbetas allt eftersom, sa han.

Kvinnokropp intill motorvägen

Bland annat fick man in tips om iakttagelser från ett skogsområde med motionsspår i närheten av villakvarteret där Lena bor. Under lördagen spärrades det området av och poliser hämtade ett föremål som man bar iväg i en brun papperspåse.

Polisens yttre befäl Mats Öhman på plats kommenterade fyndet och sa att det betraktades som en ”detalj” som kunde var viktig i utredningen. En förbipasserande kvinna som tillhör samma församling som Lena sa att hon var tvungen att komma ut och andas.

– Man undrar vad det är som har hänt. Det känns så mystiskt allting, sa hon.

Några timmar senare larmades polisen återigen. Den här gången till en plats alldeles intill motorvägen, drygt 100 meter från Lenas bostad. På platsen hade man anträffat en kvinnokropp.

Polisen bekräftade efter ett dygn att det med största sannolikhet var försvunna Lena man hade hittat.

Under eftermiddagen samlades mycket människor omkring avspärrningen vid Lenas bostad och bullerplanket. Många boende i området som Aftonbladet varit i kontakt med är chockade och upprivna.

– Det är jätteotäckt att det händer här. Framförallt när det bor så mycket barnfamiljer i området, säger en boende i området till Aftonbladet.

Ingen person är ännu gripen i ärendet. En person var anhållen under en kortare tid tidigare i veckan men har släppts.

Publicerad:

LÄS VIDARE