Hitta kärleken – på Operan

Uppdaterad 2018-07-24 | Publicerad 2007-09-04

Låt ”Romeo och Julia” inspirera i höstmörkret

Kungliga Operans singelkväll har blivit en succé.

Så nu har en kväll blivit tre.

Lika många som akterna i baletten ”Romeo och Julia”.

Trycket från Stockholms opera- och balettintresserade singlar har varit högt. Sedan Kungliga Operan annonserade att de skulle ha en singelkväll den 21 september har alla 140 biljetter sålt slut. Men Kungliga Operan gör sitt för kärleken och utökar satsningen med ytterligare två kvällar – den 21 och 28 november.

– Stockholm är en av världens singeltätaste städer, det ligger i tiden att dejta och träffa nya människor, säger Michael Persson marknads- och försäljningschef på Operan till aftonbladet.se.

Det var en intern workshop som födde idén om singelsatsningen.

Drivs av sociala attribut

– Vi satte oss och spånade efter att ha gjort en målgruppssegmentering och hittat två nya målgrupper för operan att nå, potentiella efterföljare till de trogna operabesökarna, säger Michael Persson.

– De här människorna drivs av sociala attribut, inte bara av det som syns på scenen.

Singelkvällarna går ut på att man hälsas välkommen klockan halv sex på kvällen, sedan får man en guidad tur av Kungliga operan och därefter en introduktion till kvällens föreställning av hovdanserskan och balettchefen Madeleine Onne. Därefter kommer relationsexperten Eva Rusz, som bland annat jobbar för Aftonbladet, att prata om dejting och relationer.

– Föreställningen är två och en halv timme lång och sen samlas alla uppe i studion där baletten brukar öva, för att mingla med dansarna fram till midnatt, säger Michael Persson.

– Vad jag tycker är spännande är alla reaktioner när man går utanför den välkända sfären. En av våra medarbetare träffade ett par Kirunabor när han vandrade i Kebnekaise. De visste knappt vad Kungliga operan var, men hade hört talas om singelkvällen!

Får man gifta sig på scenen om man blir kär under era singelkvällar?

– Då får man prata med fastighetschefen för att hyra scenen, säger Michael Persson och skrattar.

Läs merAllt om Stockholm

Följ ämnen i artikeln