Silverfärgad Volvo kan lösa Älvsjömord

Publicerad 2011-06-28

Polisen vill ha tips om en silverfärgad Volvo

27-åringen hittades av förbipasserande bakom ett träd vid ett motionsspår.

En silverfärgad Volvo kombi är polisens hetaste spår i jakten på den som mördade en 27-årig man i Älvsjö i söndags.

– Bilen är beslagtagen och har något med det här att göra. Vi vill komma i kontakt med vittnen som kan ha sett den i närheten av Kämpetorpsskolan i Älvsjö, där bilen hittades, säger Gunnar Samuelsson på polisen i Söderort.

27-åringen hittades med sticksår på kroppen mitt i villaidyllen på Herr Göstas väg i Älvsjö. Under tisdagen har polisen knackat dörr i området i jakt på vittnen som kan ha observerat något.

Den silvergrå Volvon har beslagtagits efter att den hittats i närheten av Kämpetorpsskolan. Polisen är övertygad om att den har något med mordet att göra men vill inte gå ut med på vilket sätt.

Vill ha hjälp från allmänheten

Bilen ska nu genomgå en teknisk undersökning och polisen är angelägen om att få in fler tips från allmänheten.

– Vi söker uppgifter om någon har sett den i anslutning till den eventuella mordplatsen i slutet på Herr Göstas väg i Älvsjö eller om någon har sett den i närheten av Kämpetorpsskolan, där bilden anträffades, säger Gunnar Samuelsson.

Kroppen ska obduceras

27-åringen hittades av förbipasserande bakom ett träd vid ett motionsspår. Eftersom han hade sticksår på kroppen och ett stort sår i halsen inleddes omgående en förundersökning om mord. Den mördade 27-årige mannen ska inom kort obduceras. Ingen är gripen för mordet, enligt TT.

Den döda 27-åringen är identifierad av polisen men kopplas inte till någon grov brottslighet. Han har dock tidigare dömts till två månaders fängelse för grov vårdslöshet i trafik och olovlig körning.