Mingus, 9, fick svar på sin flaskpost – från Kambodja

Publicerad 2016-04-29

Mingus Lund, 9, kastade ut en flaskpost i havet vid Tönsberg i Norge år 2013.

Nyligen fick han svar – från Kambodja.

– Vi blev väldigt chockade. Jag visste inte ens att han hade skickat brevet, säger hans mamma Marte Stokstad till Aftonbladet.

Hej, jag är en kille på sju år. Om du hittar den här flaskan hoppas jag att du kan skicka mig ett svar” skrev Mingus Lund på ett vykort som han stoppade i en flaska och kastade i havet för tre år sedan.

Nu har han fått svar. Nyligen dök det upp ett brev adresserat till Mingus från en 37-årig fiskare vid namn Cho Chum som hittat flaskposten när han fiskade i havet utanför Koh Rong i Kambodja.

– Vi blev väldigt chockade. Jag visste inte ens att han hade skickat brevet, säger hans mamma Marte Stokstad.

Flaskposten har blivit en stor nyhet i Norge, och har uppmärksammats av bland andra Verdens Gang.

Flaskan har färdats lång väg

Ditt kort har hängt i min bar sedan jag hittade det. Men för ett par dagar sedan översatte ett par svenskar det för mig. Flaskan har färdats lång väg!”, står det i brevet från Cho Chum.

– Min son trodde att kortet i bästa fall skulle hamna i en annan norsk stad. Därför tänkte han inte på att skriva det på engelska, säger Marte Stokstad.

Men tack vare ett par svenskar som råkade trilla in på Cho Chums bar blev kortet översatt.

– Om det inte hade kommit in hade kortet kunna hänga baren i flera år utan att komma tillbaka till oss. Jag vet inte mycket om han som skickade det, eller namnet på baren. Så om någon svensk vet det – säg till, säger hon.

”Vi måste ju träffa Cho Chum”

Marte Stokstad är en norsk tv-personlighet och jobbar på NRK. Nu vill hon åka till Kambodja och leta rätt på mannen.

– Planen är att dra på överraskningsbesök för att tacka för att han svarade på flaskposten. Vi måste ju träffa Cho Chum. Jag hoppas att någon följer med och dokumenterar det, säger Marte Stokstad.

Följ ämnen i artikeln