Paul stal tillbaka sin cykel från tjuven

Publicerad 2016-09-23

Paul Niemis cykel stals vid pendeltågsstationen. Han trodde knappast han skulle få se den igen – speciellt inte utanför sin egen port.

– Jag tänkte bara shit, det här är helt sjukt, säger han.

Paul Niemi brukar cykla till och från Upplands Väsby pendeltågsstation när han ska tåget till jobbet. Förra onsdagskvällen när han skulle ta cykeln hem från stationen, stod den inte där han lämnat den. Efter tio minuters letande insåg han att den var stulen.

– Jag blev ledsen över det.

Paul åkte istället bil hem med sin fru. När de passerade cykelparkeringen utanför deras hem la han märke till att någon låst sin cykel med ett blått litet lås och att det inte såg så stöldsäkert ut.

– Jag tänkte ”Vem låser sin cykel så? Det är bara idioter som gör det”.

När han tittade närmare fick han en överraskning – den var nämligen hans, lätt att vara säker på genom alla klistermärken, föreställande den finska flaggan, som han själv satt dit.

– Jag tänkte bara shit, det här är helt sjukt.

”Jag vet var din brevlåda bor”

Med hjälp av en granne kunde Paul knipsa loss låset och ”sno” tillbaka sin cykel. Sedan skrev han en lapp till cykeltjuven som han misstänker bor på samma adress.

Paul hade nämligen hört av sin äldsta son att det brukade stå misstänkt stulna cyklar utanför deras hus.

Du som snodde min cykel vid stationen, som bor i den här porten, du ställde cykeln här utanför med ditt lås på. Här kan du få låset tillbaka! 'Jag vet var din brevlåda bor!' Försörj dig med hederligt arbete istället", står det på lappen.

– Personen i fråga har gjort bort sig totalt, det här är helt sanlöst. Men jag tycker också synd om tjuven så jag la till ett tack till för att cykeln lämnades tillbaka.

”Det är ett mirakel”

Nu har Paul Niemi köpt ett nytt lås och kedja till cykeln för att försäkra sig om att den inte blir stulen igen.

– Hur stor är sannolikheten att den hamnar på samma plats där jag bor? Det är ett mirakel, det här är det sjukaste jag varit med om. Jag gick och köpte en trisslott bara för det, nu när jag har en sådan tur.