Mamman hyllas för sin annorlunda före- och efterbild

Publicerad 2016-09-12

Bloggaren Laura Mazza laddade upp en bild på sig själv före och efter hon fått barn. Nu hyllas bilden över världen – och det är inte av den anledning man först tror, skriver Independent.

På sociala medier sprids ofta före- och efterbilder, typexempelet är en bild innan någon börjat träna och en bild efter denne genomgått en stenhård diet och bokstavligt talat levt på gymmet. Men när bloggaren Laura Mazza lade upp en liknande bild som spreds över Facebook var det med en ny tvist.

”Det här är inte en före- och efterbild om viktnedgång. Det här är en vinnarhistoria” skriver hon i ett inlägg.

Visar hur människor fixeras vid kroppsstorlek

I sin uppdatering beskriver hon bilderna, till vänster syns hennes kropp innan hon fick barn. ”Inga bristningar (...) en platt mage” skriver hon men berättar sedan om att hon alltid gick på diet då och ofta tog bilder av hur smal hon blivit.

”Jag tog bilder på mig själv eftersom det betydde att jag var ett steg närmre en vikt där jag skulle kunna älska mig själv. Jag åt inga kolhydrater, knappt ngåra grönsaker. bara kött. Men jag älskade det för jag gick ned i vikt snabbt. (...) Och ändå tittade jag på den här bilden och tyckte att jag var tjock. (...) Men folk beundrade mig. Jag beundrade mig!”.

Till höger är en bild på hur Lauras kropp ser ut i dag.

”Människor vill inte se den här bilden. Plötsligt är det inte okej längre, inte längre tilltalande. Det här är inte en kropp man beundrar” skriver hon och fortsätter med att säga att den här kroppen inte är ett resultat av en sträng diet – utan av att äta vad som helst.

”Men ärren och bristningarna och min mjuka mage är för att jag har skapat ett liv. (...) Trots det älskade jag inte den här kroppen. Det är sorgligt. (...) Ibland ville jag inte ens ta graviditetsbilder eftersom jag skämdes över hur stor jag såg ut”.

Mamman: ”DEN HÄR kroppen borde hyllas”

Laura skriver att allt hon ville vara var att bli smal – men när hon var det var hon inte lycklig. Eller hälsosam.

”Men vet du vad? Jag har åstadkommit mycket mer med den här kroppen än med den gamla. Jag har ätit godare mat. Jag har levt mer och njutit med. DEN HÄR kroppen borde hyllas och beundras”.

Och det har den sannerligen. Sedan hon lade ut sitt inlägg har det gillamarkerats över 15 000 gånger och delats över 7 000 och många kvinnor har tackat henne för att detta hjälpt dem att uppskatta de kroppar de fått efter att de fött barn.

Laura avslutar sitt inlägg med följande citat:

”Vi borde hylla alla kroppsformer och de historier som de kropparna berättar. Men framför allt borde vi hylla personerna bakom dem. Hälsosamma kroppar ska firas och hälsa är vad vi alla borde eftersträva”.

Läs hela inlägget nedan.

Facebook-post

Följ ämnen i artikeln