Mordförsök vid rån mot vapenhandel

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-07-18

Tre personer vårdas för skallskador efter en våldsam misshandel i samband med ett rån mot en vapenhandel i Trollhättan.

Ett okänt antal handeldvapen stals.

Polisen har i nuläget ingen misstänkt, men utgår från att det var mer än en gärningsman som attackerade de tre personerna under rånet vid midnatt, natten till fredag.

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord, grovt rån och grov misshandel. De tre personerna som vårdas på sjukhus uppges vara allvarligt, men inte livshotande skadade. Samtliga har skallfrakturer. Inget tyder på att de är skjutna, enligt polisen. Två av de skadade är ett par i 70-årsåldern, som äger vapenhandeln, belägen i anslutning till bostaden. Den tredje är en 38-årig man som är kund och vän till paret. Vapenhandeln hade öppet på torsdagskvällen.

Den yngre mannen har kunnat höras sporadiskt. Den äldre kvinnan och mannen är nedsövda.

Söker kunder

– Exakt vad som har hänt vet vi ännu inte. Teknikerna har just inlett sin undersökning. Dessutom försöker vi nu att få tag i folk som har varit i närheten, samt kunder som besökt vapenhandeln under kvällen, säger Elisabeth Rydén, tillförordnad kommissarie på länskriminalpolisen i Trollhättan, till TT.

Polisen arbetar efter teorin att det är ett stort antal vapen som har stulits, främst handeldvapen. Men exakt antal och typ av vapen finns ingen säker uppgift om än. Allt tyder på att det är brukbara vapen, alltså inte äldre samlarobjekt.

Främst tävlingsvapen

– Sannolikt är det främst tävlingsvapen, men det är för tidigt att veta säkert, säger Elisabeth Rydén.

Vapnen ska ha förvarats på ett helt riktigt sätt.