Filmade i bilen före dödskraschen: ”Kan bringa klarhet”

Uppdaterad 2021-11-02 | Publicerad 2021-11-01

Polisen fortsätter att utreda olyckan vid Hultafors där tre tonåringar dog.

Nu har man säkrat en film inifrån bilen.

– Det kan bringa klarhet, både i olycksorsak och för anhöriga som vill veta vad som hänt, säger Peter Adlersson vid polisen.

Den svåra olyckan inträffade tidigt på söndagskvällen vid Hultafors utanför Borås.

Tre tonåringar satt i bilen som av oklar anledning körde av vägen. Bilen krockade med ett träd och började sedan brinna.

Vid midnatt meddelade polisen att alla tre dött vid kraschen.

En minnesplats med ljus och marschaller har bildats vid trädet där tonåringarna miste livet. På måndagskvällen samlades hundratals personer för att sörja, minnas och lämna en blomma.

Det är fortfarande oklart hur den tragiska olyckan kunde inträffa. Polisen samlar in bevis och vittnesuppgifter och kommer att göra en teknisk undersökningen av bilen.

Blommor och tända ljus vid olycksplatsen.

Säkrat film: ”Ska titta noga”

Bilden börjar emellertid klarna något. Under måndagen har polisen tagit en film i beslag.

Filmen är tagen inifrån bilen och visar en sekvens strax innan dödskraschen.

– VI kommer att titta noga på den och se vad den kan hjälpa oss med. Beroende på vad man kan se så kan det säkert bringa klarhet, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

”Fruktansvärt tragiskt”

Polisens utredare har fortfarande ett stort arbete framför sig. En utredning om vårdslöshet i trafik har inletts. Polisen har gjort en brottsplatsundersökning och håller vittnesförhör.

– Det kan vara folk som har sett körningen innan, eller sett själva kraschen. Det är en fruktansvärt tragisk olycka, säger Adlersson.

Enligt Borås Tidning var tio personer från räddningstjänsten på plats vid olyckan på söndagskvällen. När de kom fram hade bilen redan börjat brinna.

– Vårt arbete blev därför rent tekniskt väldigt begränsat. Det kan förstås skapa en frustration hos varje enskild medarbetare. Men för oss gäller det agera professionellt och se till att uppfylla det hjälpbehov som finns, säger räddningschefen Andreas Leandersson till BT.

Följ ämnen i artikeln