Paris, Britney... och Obama?

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-07-31

Reklamkampanj jämför Obama med skandalkändisar

OBAMA i BERLIN Det är efter Obamas bejublade utrikesturné som McCains påhopp kommer. Här syns han tala inför 200 000 personer under förra veckans Berlinbesök.

”Han är en av de största kändisarna i världen. Men är han redo att leda?”

Den frågan ställs i en ny reklamkampanj för Senator John McCain, i vilken Obama jämförs med Britney Spears och Paris Hilton.

McCain undrar om Obama under sin rockstjärne-image duger till att leda landet.

I filmen blixtrar bilder av de två kvinnliga megastjärnorna förbi. En speakerröst säger att under Obamas ledning skulle skatterna öka och beroendet av utländsk olja öka. Detta ackompanjeras av videoklipp av folkmassor som ropar Obamas namn som på en rockkonsert.

I samband med filmens lansering säger en av McCains rådgivare, Rick Davis, till CNN att Obamas valkampanj ”mer liknar något man förväntar sig från någon som håller på att marknadsföra en ny film”.

McCains rådgivare tycker inte heller att det är något fel med att jämföra Obama med två kändisar, som enligt en reporter, ofta porträtteras som ”lättfotade och oansvariga”.

Men Obamas talesman Tommy Vietor har snabbt svar på tal:

– Samtidigt som senator McCain kritiseras för hans jämna ström av falska, negativa attacker, lanserar han ännu en. Man skulle kunna säga: ”Oops! He did it again”.