Han utför tungt arbete – gratis

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-10-09

Artin vill jobba för
att gå ner i vikt

Det enda som håller Artin i form är arbete, ju hårdare desto bättre.

Därför har han satt in en annons där han söker tunga sysslor som han kan utföra. Gratis.

– När jag bär tunga saker glömmer jag bort att det också är träning, säger han till Aftonbladet.

Arbetar gratis Artin Ghookassi satt in en annons där han söker tunga sysslor som han kan utföra.

När Artin Ghookassi från Uppsala slutade skolan vägde han 140 kilo. Räddningen blev ett stressigt jobb, det intensiva arbetet fick honom att tappa 30 kilo.

Men nu har Artin ett mindre stressigt arbete och därför är han rädd att kilona ska komma tillbaka. Gym och annan träning har aldrig fungerat, berättar han.

– Jag har inte motivationen att träna. Men jag är inte lat, jag har aldrig varit lat. Det enda som någonsin fått mig att gå ner är fysiskt krävande jobb.

Träffar nya människor

Så Artin började hjälpa vänner och deras vänner med fysiskt krävande sysslor som flytthjälp eller trädgårdsarbete. Men helst vill han utföra ansträngande arbete flera gånger i veckan och därför har han nu satt in en annons på Blocket.

– Sedan jag satte in annonsen har jag hjälpt tre personer. Men har fått flera erbjudanden och jag räknar med att hjälpa tre personer i veckan.

Artin berättar att han förra veckan sågade av grenar från rönnbärsträd med handsåg. Men samtidigt erkänner han att han inte bara gör det för pengarna.

– Det är en kul grej och man träffar många nya människor. Jag ser det som en aktivitet. Vissa spelar fotboll och jag gör det här.

Bra historier

Hittills har han bara fått seriösa förslag. Det enda han tackat nej till var en kille som behövde flytthjälp – i Sala sex mil bort.

– Det går ju inte, jag kan inte sitta på en buss och bli tjock, säger Artin.

Han är medveten om att annonsen kan locka till sig många konstiga människor. Men det skrämmer inte Artin. De knäppa förslagen blir bra historier att berätta för kompisarna.

Nu ser han dock främst fram emot det kalla vädret.

– Det är snart vinter och jag hoppas mycket på snöskottning. Jag tror att jag skulle få bra resultat av det.