Chile: Bilderna visar ett UFO

Publicerad 2014-07-10

Regering offentliggör UFO-bilder

Det är ingen mänsklig apparat.

Det är inte heller någon form av väderfenomen.

Nu har en statlig utredning kommit fram till att bilderna visar ett tvättäkta UFO, skriver Huffington Post.

Bilderna på det oförklarliga föremålet har fått experterna att häpna.

– Det är antingen ett äkta UFO eller en bluff. Och det verkar inte vara en bluff, säger den kända fotoanalytikern Bruce Maccabee till Huffington Post.

Tydligt föremål mot klar himmel

I april 2013 var fyra personer ute på arbete vid en avlägsen koppargruva i norra Chile när de fick se något som en statlig utredning inte har kunnat förklara.

Gruvan ligger i ett ogästvänligt område på över 4000 meters höjd i Anderna.

Plötsligt såg de fyra personerna, experter på elektricitet, elektronik och vätskekontroll, något cirkelformat i himlen. Det rörde sig långsamt mellan olika positioner på runt 600 meters höjd och var synligt i över en timme.

De hade inte tänkt att visa bilderna för någon, men på omvägar hamnade det hos Chiles kommitté för studier av ovanliga luftfenomen.

Finns inga förklaringar

Efter omsorgsfull efterforskning där moln, väderballonger, drönare, flygplan och alla andra vanliga förklaringar uteslöts så insåg utredarna att det var dags att ta bilderna på allvar.

Genom bildanalys kom man fram till att föremålet är ungefär tio meter i diameter, att det reflekterar solljus och ger ifrån sig värme.

Utredningens slutsats blev att det är ett väldigt intressant objekt och att det kan klassas som ett UFO.

Ska undersökas vidare

Bruce Maccabee tycker att bilderna behöver undersökas vidare.

– Den andra bilden verkar visa en väldigt ljus halvsfärisk form som är välvd nedåt. Kanske ett UFO i ett moln av ånga, säger han till Huffington Post.

Han säger också att det är uppenbart att föremålet har rört sig påfallande långt mellan fotona.

Chilenska staten kommer fortsätta analysera bilderna. De fyra vittnena har krävt fullständig anonymitet, vilket drar ner bildernas trovärdighet, men det är ovanligt att en statlig instans undersöker den här sortens bilder, skriver Huffington Post.