Hotet mot din Iphone – så skyddar du dig

Publicerad 2013-09-27

Grov säkerhetsbrist i nya iOS 7 – lös problemet på tre minuter

Apples nya operativsystem är kryllar av säkerhetsbrister – bland annat går det att kringgå den låsta skärmens lösenord vilket betyder att vem som helst kan få tillgång till din Iphone.

Men nu har bolaget släppt en uppdatering av systemet där problemet är löst som du enkelt laddar ner.

Det finns uppemot en miljon Iphone-mobiler i Sverige och många av användarna valde i förra veckan att uppdatera sina telefoner till nya operativsystemet, iOS 7.

Men ganska snabbt förvandlades uppdateringen till ett säkerhetsproblem, flera rapporter om brister rapporterades på en gång.

De ringer – du betalar

Den allvarligaste av dessa brister är onekligen att det plötsligt varit möjligt att kringgå skärmlåsets lösenord vilket i praktiken betyder att någon som kommer över din Iphone har möjligheten att få tillgång till all din information och ringa upp en dyrbar telefon, eller surfräkning på din bekostnad.

Men under torsdagskvällen släppte Apple en uppdatering till operativsystemet, version 7.0.2, där man lovar att detta grova säkerhetsproblem redan är löst, skriver MacWorld.

Det är enkelt att uppdatera till den nya versionen och det tar bara tre minuter.

Gå in på inställningar, allmänt och programuppdatering för att ladda ner den nya versionen där Apple lovar att buggen är borta. Alternativt kan du koppla in din Iphone, eller Ipad, till en dator med Itunes.

Följ ämnen i artikeln