Kraschade med lyxbil – mitt i Stockholm

Uppdaterad 2016-10-06 | Publicerad 2016-09-10

Det gäller att hantera en bil med många hästkrafter varsamt – annars kan den skena.

Tidigt i morse fick en röd Ferrari sladd och kraschade in i en vägg på Kungsholmen i centrala Stockholm.

– Jag hörde ett högt motorljud, sedan kom en dov duns, säger Kalle Bratt, som bor i närheten.

Vid 06.30-tiden på lördagsmorgonen vaknade Kalle Bratt på Kungsholmen av ljudet från en bilmotor modell kraftigare.

– Det lät riktigt högt nerifrån Fleminggatan. Det lät som att någon körde snabbt fram och tillbaka. Sedan kom en dov duns, säger han.

”Kommer bli jävligt dyrt”

Det visade sig att en röd lyxbil av märket Ferrari fått sladd och kraschat in i en husvägg. Kalle Bratt gick ner och pratade med föraren.

– Det var en kille som körde och en annan kille som satt i passagerarsätet. De verkade väldigt sköna. De sa ”Det här kommer att bli jävligt dyrt”, men det verkade inte som att de brydde sig så mycket om det. Om det hade hänt mig hade jag varit helt förstörd.

En Ferrari av den kraschade typen är värd mellan en och två miljoner kronor. Fordonet stod kvar på olycksplatsen i flera timmar efter händelsen. Orsaken var att bärgarna hade problem med att få i friläge, enligt uppgifter till Aftonbladet.

”Många kör fort”

Polisen larmades till platsen kort efter olyckan.

– Vi har skrivit en anmälan om trafikolycka. Ingen person skadades, men utöver det har jag inga detaljer, säger Karin Stanley, KC-befäl vid Stockholmspolisen.

Hastighetsbegränsningen på Fleminggatan är 40 km/h. Enligt Kalle Bratt har föraren uppgett att han inte körde fortare än så. Enligt honom är det dock vanligt att bilister trycker väl hårt på pedalen i området.

– Många kör fort här. Det är bara en tidsfråga innan något allvarligt sker, säger han.