Trumps advokater pressade Stormy Daniels: ”Du ville ha pengar, eller hur?”

Publicerad 2024-05-10

NEW YORK. Donald Trumps advokater grillade Stormy Daniels efter vittnesmålet om sexaffären.

I timmar försökte försvararna slå hål på porrstjärnans trovärdighet – och antydde att hon försökte utpressa deras klient.

– Du har hittat på allt detta, eller hur?

Porrstjärnan Stormy Daniels, 45, vittnade i veckan om en sexaffär med Donald Trump på en hotellsvit 2006 – ett möte som ledde till tystnadspengar, och det historiska åtalet av expresidenten.
Under torsdagen var det Trump-advokaternas tur att försöka slå hål på hennes berättelse. Tonen var ofta skarp när Stormy Daniels sparrade fram och tillbaka med försvararen Susan Necheles.

– Du har mycket erfarenhet av att skapa falska historier om sex, eller hur?, sa Necheles, apropå på Daniels långa erfarenhet i porrbranschen.
– Wow, så skulle jag inte uttrycka det. Sexet i filmerna är väldigt verkligt. Precis som det som hände i det där rummet, svarade Daniels, och syftade på sexet hon vittnat om med Trump.

– Om den historien hade varit osann, då skulle jag ha skrivit manuset bättre, fortsatte hon.
Inga tv-kameror tillåts i rättssalen, men Aftonbladet var på plats när Stormy vittnade för andra gången i domstolen på Manhattan.

Trump försvarare drog fram tidningsartiklar och poster på sociala medier inför juryn för att punktera Daniels version av händelsen.
De visade bilder i rätten på en lättklädd Stormy Daniels från marknadsföringen av en strippklubbsturné , som hette ”Make America Horny Again” – och försökte måla en bild av hur Daniels velat tjänat stora pengar på Trumps varumärke och berättelsen om deras sex.

Stormy Daniels. Skiss från rättssalen.

Stormy Daniels var märkbart frustrerad när advokaterna pressade henne hårdare och hårdare.

– Du försöker få mig att säga att min story har ändrats över tid. Det har den inte, sa hon.
– Du ville ha pengar från president Trump, eller hur?, frågade Trumps advokat.
– Nej. Jag har aldrig bett om pengar från president Trump. Jag bad aldrig om pengar från någon speciell. Jag bad om pengar för att berätta min historia, svarade Daniels.
De 130 000 dollar i tystnadspengar som Stormy Daniels fick av Trumps advokat, för att stoppa henne från att prata offentligt om sexaffären inför presidentvalet 2016, utgör kärnan i New York-åtalen mot Trump.

77-årige Trump, som satt i rättssalen när Daniels vittnade, hävdar att han är oskyldig till 34 åtalspunkter för felaktig bokföring av pengarna. Han nekar även till sexaffären med Daniels.
Under stora delar av Stormy Daniels vittnesmål under torsdagen satt Trump och blundade. Han var desto mer alert, lutade sig fram, och såg märkbart irriterad ut, när Daniels förhördes om sexet hon menar att de hade för 18 år sedan.

Donald Trump.

Berättade om mötet med Trump

Trumps advokater ifrågasatte om Daniels verkligen hade känt att ”rummet började snurra” när hon såg Donald Trump ligga i underkläder på sängen när hon kom ut från toaletten vid deras möte 2006, något hon vittnade om i veckan.

– Ja, jag var chockad, överraskad, svarade Daniels.

– Du agerade i över 200 porrfilmer, eller hur? pressade advokaten.

– 150 ungefär.

– Och ändå, enligt dig, var en man i t-shirt och boxershorts så upprörande att du nästan svimmade?

– Ja, att se en dubbelt så gammal man i sina kalsonger var inte något jag förväntade mig, sa Daniels.
Stormy har sagt att hon trodde att hon bjudits in till hotellsviten för att äta middag med Trump, inget annat.
– Du har hittat på allt detta, eller hur? frågade advokaten, Susan Necheles.
NEJ, sa Daniels med eftertryck.

Köade i åtta timmar

Utanför domstolen köade många redan i gryningen i hopp om att se en glimt av nyckelvittnet Stormy i rätten.

Där fanns reportrar från världens alla hörn, men också personer ur allmänheten. Det är stenhård konkurrens om sittplatserna.
Heidi Sorensen, 66, från New York köade i över åtta timmar, och missade ändå Stormys vittnesmål. Av det Heidi läst via nyheterna tyckte hon att Daniels lät trovärdig.

– Jag tycker hon har gjort ett bra jobb med att stå upp för sig själv. Det lät som om hon gjorde bra ifrån sig.
I parken intill höll Nadine Seiler, 59, ett gigantiskt plakat med texten:
”Fäll Trump” i riktning mot rätten.

– Trump borde ha arresterats och åtalats för flera år sedan, sa hon.

Heidi Sorensen, 66.

”Trump ville få henne att hålla käft”

Nadine tror på Stormy Daniels berättelse om sexet med Trump, och tycker att det är en avgörande pusselbit i rättsfallet.

– Trump ville få henne att hålla käft – det var därför han gav henne pengar och förfalskade sin bokföring. Han ville inte att de här uppgifterna skulle komma ut före presidentvalet. Annars skulle inte folk ha röstat på honom, exempelvis evangelikala väljare.
Stormy Daniels vittnade i totalt sju timmar, fördelat över två dagar.
Under eftermiddagen försökte Trumps advokater ogiltigförklara rättegången, för andra gången den här veckan.
Trumps advokat Todd Blanche hävde att Stormy Daniels vittnesmål var fullt oviktig information, som varit till att förödmjuka Trump.
Han lyfte bland annat hennes anekdot om smisket, som hon sa att hon gav Trump med en tidning före sexet.

– Hur är det relevant till varför vi är här? Särskilt när man väger in dess fördomsfulla natur, sa Blanche.

En annan detalj som han pekade ut var Daniels hävdat att Trump inte använde en kondom vid samlaget, och att hon nämnde att det fanns en ojämn maktdynamik mellan dem.

– Det lät som en hundvissla för våldtäkt, sa Blanche irriterat.

Domaren höll med om att en del detaljer i Stormy Daniels vittnesmål varit överflödiga – men fastslog att inget av detta var tillräckligt för att avbryta rättegången.

Följ ämnen i artikeln