Byborna trötta på drottningens säckpipor

Publicerad 2022-08-02

Drottning Elizabeth.

Drottning Elizabeth får vänta en timme på att höra säckpipor till frukostflingorna.

Efter klagomål från boende i närheten av hennes bostad i Skottland tvingas piparna nu ändra sina morgonrutiner.

På helgerna blir det inga säckpipor alls.

Soldaterna som vaktar drottning Elizabeths privata herrgård i närheten av byn Ballater i Skottland har på senaste tiden fått kritik av byborna för att de spelar på sina säckpipor på tok för tidigt.

Enligt schemat ska soldaterna spela klockan sex på morgonen, vid halv ett samt klockan sex på kvällen för att markera viktiga tider på dygnet.

”Det har dock visat sig att alla inte njuter av att kliva upp klockan sex till tonerna av Johnny Cope” skriver soldaternas talesperson på sociala medier, rapporterar The Times.

Slottet Balmoral i Skottland.

Inga säckpipor på helgerna

Därför har nu beslut tagits om att skjuta fram den första spelningen en timme.

”Jag kommer att flytta morgonens spelningar till klockan sju på vardagar och det kommer inte att spelas något på helgerna” skriver talespersonen enligt tidningen.

Vissa av invånarna gläds åt beskedet men vissa är missnöjda. Traditionen med spelande säckpipor är en del av upplevelsen i Ballater, menar vissa.

Tidningen skriver att drottningens egna säckpipare inte berörs av det nya beslutet. Hans uppdrag är att spela säckpipa på drottningens begäran.

Den 50 000 hektar stora egendomen där drottningen bor stänger för allmänheten under tisdagen och hon förväntas flytta in i slottet efter det.

Följ ämnen i artikeln