Öppen droghandel i fokus under Malmöoperation

TT

Publicerad 2020-04-23

Under polisens Operation norrsken i Malmö har uppemot 250 poliser deltagit. Här ses polisens förstärkta regionala insatsstyrka i arbete vid ett flerfamiljshus i Augustenborg i Malmö då operationen inleddes i tisdags.

Två dagars specialinsatser mot kriminella nätverk i Malmö under polisens Operation norrsken ledde inte till några större beslag. Men öppen droghandel i flera bostadsområden har slagits ut, enligt polisen.

– Det skapar en otrygghetskänsla när man går förbi och ser att de helt öppet och ogenerat står och säljer narkotika, säger lokalpolisområdeschef Andy Roberts till TT.

Den största vinsten med en sådan här specialinsats, där uppemot 250 poliser och samverkande myndigheter deltagit, är därför att Malmöborna kan känna en större trygghet, säger han.

Gemensamma utrymmen, som till exempel trappuppgångar och förrådsutrymmen, i stadsdelarna Möllevången och Södra Sofielund har genomsökts.

Ett skjutvapen beslagtogs, liksom mindre mängder narkotika och narkotikaklassade tabletter samt misstänkt stöldgods.

Tre bilar till ett värde av 800 000 kronor utmättes av Kronofogdemyndigheten, som också deltog i operationen.

– Det var inte bara bilar som utmättes, utan också klockor, ringar och halsband, berättar Roberts.

Operation norrsken utfördes inom ramen för Operation rimfrost, som bedrivs över hela landet.

– Vi fortsätter att hålla trycket så att det blir svårt att hantera vapen och sälja narkotika och sprängmedel. Om det blir större beslag så är det en bonuseffekt, säger Andy Roberts.

Följ ämnen i artikeln