Man åtalas för brutalt mord i Skärholmen

Greps av tysk polis i Hamburg

Av: Oskar Forsberg

Publicerad:
Uppdaterad:

De skulle hälsa på sin vän, men ingen öppnade och i låset satt en avbruten nyckel.

När polisen gick in i lägenheten hittade de en ettårig pojke som låg bredvid sin döda mamma.

Nu åtalas en man för det fasansfulla mordet.

Larmsamtalet inkom till polisen på eftermiddagen den 2 april i våras. Två personer skulle hälsa på sin vän men anade oråd när kvinnan inte öppnade eller svarade i telefon. I låset satt en avbruten nyckel och när besökarna tittade in i bostaden såg de blod och kläder som låg i en röra på hallgolvet.

De ringde därför polisen.

1 av 4 | Foto: Polisen
Övervakningskameror fångar gärningsmannen vid förvaringsboxarna på Stockholms Centralstation. Han byter om på toaletten.

Misstänkte inneboende man

Patrullen som skickades till platsen och gick in i lägenheten möttes av en förfärlig syn. Kvinnan var död och bredvid henne låg hennes ettårige son.

Pojken omhändertogs av sociala myndigheter och en förundersökning gällande mord inleddes.

Misstankarna riktades mot en 34-årig man som varit inneboende i lägenheten. Polisen hittade åtskilliga spår efter mannen på brottsplatsen. Fotavtryck i blod, hans dna på den mördade kvinnan och blodiga kläder.

Greps i Tyskland

Polisen tekniker gjorde även andra fynd i lägenheten som kunde kopplas till 34-åringen. Bland annat misstänkta mordvapen.

Efter mordet flydde mannen landet. Svensk polis inledde en jakt på honom och han efterlystes internationellt. Han kunde gripas av tysk polis i Hamburg i maj månad. En dryg månad efter mordet.

Nekar till brott

34-åringen förnekar brott. Han hävdar i polisförhör att han lämnade lägenheten innan kvinnan dödades och att han överhuvudtaget inte har haft någonting med mordet att göra.

Hur hans dna hamnat på brottsplatsen kan han inte förklara.

Han åtalas nu för mord.

1 av 6 | Foto: PETER WIXTRÖM
Polisens tekniker på plats.
Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN