WHO: Rekord i nya bekräftade fall på ett dygn

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
En man testas för coronaviruset på ett sjukhus i Hyderabad i Indien.
Foto: Mahesh Kumar A/AP/TT
En man testas för coronaviruset på ett sjukhus i Hyderabad i Indien.

Det senaste dygnet har över 212 000 nya fall av covid-19 rapporterats i världen – den hittills största ökningen på ett dygn sedan pandemins start, uppger Världshälsoorganisationen (WHO).

De största ökningarna har uppmätts i USA, Brasilien och Indien. Den tidigare högsta dygnssiffran, från den 28 juni, låg på över 189 000 fall.

Antalet människor som har insjuknat i covid-19 överstiger nu 11 miljoner, enligt amerikanska Johns Hopkins-universitetets sammanräkning. Antalet bekräftat smittade i världen har dubblerats på knappt sex veckor – strax över en miljon har registrerats den senaste veckan.

Smittspridningen sker i bland annat USA och Brasilien, som har flest bekräftade fall i världen. I USA har över 2,8 miljoner smittade registrerats, medan det i Brasilien finns över 1,5 miljoner bekräftade fall. De andra länderna i toppen av listan är Ryssland (673 000 smittade), Indien (648 000) och Peru (295 000).

De avlidna i sviterna av coronaviruset överstiger 520 000 människor, nästan 130 000 av dem i USA.

Näst flest dödsfall har Brasilien med över 63 000 avlidna, följt av Storbritannien med 44 200 döda. I Italien, som drabbades hårt relativt tidigt under pandemin, har 34 800 personer mist livet till följd av covid-19.

PODD Därför pratas det så mycket om T-celler

I diskussionerna kring människors immunitet mot covid-19 har allting handlat om antikroppar. Nu menar vissa forskare att det kan vara minst lika viktigt att vi pratar om det som kallas för T-celler. Så - vad är T-celler för någonting - hur skiljer de här sig från antikroppar - och varför menar vissa att de här T-cellerna tyder på att långt många fler är immuna mot covid-19 än vad vi tidigare känt till?

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Publicerad: