Polis använde jultrick – och grep 21 misstänkta

Publicerad 2017-12-25

Polisen i South Yorkshire genomförde nu i jul en genial operation, liknande en plan som polisen i tv-serien ”Simpsons” använder i ett avsnitt.

Och planen fungerade.

21 misstänkta och efterlysta gärningsmän kunde gripas.

Nu i juletid genomförde polisen i South Yorkshire i Storbritannien ”Operation Holly” vilken blev en succé.

Polisen skickade ut julkort från det påhittade företaget ”Herald Hampers” till efterlysta personer i regionen. Enligt det falska julkortet erbjöd företaget gåvor i form av champagne, vin och julgodis.

21 efterlysta svalde betet

Allt mottagaren behövde göra var att ordna med en tid och en plats för leverans.

21 efterlysta svalde betet och hörde av sig. Fast de fick aldrig några presenter.

I stället dök polisen upp på avtalad tid och plats.

Under två dagar kunde man gripa misstänkta inbrottstjuvar, rattfyllerister, våldsverkare och narkotikalangare, rapporterar The Independent.

Likhet med tv-serie

Den tillförordnade polischefen i regionen, Lee Berry, övervakade operationen och lovordade kollegerna som verkställde den.

– Denna mycket kreativa teknik att fånga brottslingar har väckt uppmärksamhet på sociala medier, sa han i ett uttalande.

Barry hänvisade till en twittrare som påpekade en slående likhet med ett avsnitt i tv-serien ”Simpsons”.

I det aktuella avsnittet lurar polischefen i serien, Chief Wiggum, och hans kolleger flera bovar och banditer att alla får en gratis båt om de besöker polishuset.

Det är i nuläget oklart om den amerikanska tecknade tv-serien inspirerade polisen i South Yorkshire och deras ”Operation Holly”.

Följ ämnen i artikeln