Tonårspojkarna häktade för mord

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-01-16

Häktningsförhandlingen avslutade nyss i Malmö

Nu har de två pojkarna, 15 och 17 år gamla, häktats misstänkta för mordet på den 26-årige mannen i Malmö.

Den 15-årige pojken har erkänt det dödande hugget – men säger att det utdelades i självförsvar.

Åklagare Bo Albrektsson intervjuas av media efter att två tonårspojkarna har häktats, misstänkta för mord på en 26-årig man i Malmö.

Den 26-årige mannen hittades knivskuren till döds i sin säng i lägenheten i centrala Malmö den 20 december i fjol. Hans vänner hade slagit larm då han inte dök upp på en glöggfest, och när polisen tog sig in i lägenheten hittade de den unge mannen död, enligt uppgift knivhuggen i bröstet.

Det fanns inga spår efter strid i lägenheten och grannarna har inte hört något bråk. Vid genomgången av mordoffrets dator och mobiltelefon fick polisen intrycket av att någon raderat spåren efter sig.

I onsdags anhölls två pojkar, 15 och 17 år gamla, för mordet. Den 17-årige pojken greps inför ögonen på sina småsyskon av fyra civilklädda poliser.

– De sa till mig att väcka min son. Han blev blek och förstod ingenting, har hans mamma sagt till Aftonbladet.

15-åringen har erkänt

Vittnesuppgifter och andra spår ledde fram till gripandet av de två tonåringarna.

Vid tretiden i dag, bakom lyckta dörrar i Malmö tingsrätt, begärdes pojkarna häktade. Först häktades 15-åringen, på sannolika skäl misstänkt för mord. En dryg halvtimma senare häktades även 17-åringen.

– Den yngsta killen satt gömd under en röd handduk. Den äldre pojken hade en vit handduk över sig. Han såg sammanbiten ut, säger Aftonbladets reporter Per-Ola Ohlsson som befann sig på plats i tingssalen.

15-åringen har erkänt det dödande knivhugget men säger att han utdelade det i självförsvar.

– Det har utdelats ett antal hugg, säger åklagare Bo Albrektsson.

17-åringen nekar fortfarande men har medgett att han befann sig i lägenheten.

Samma religiösa församling

De två pojkarna bor ett par hundra meter från varandra i Malmö och är kompisar sedan ett par år. Deras stora gemensamma intresse är datorer och de tillhör samma religiösa församling.

Varför 26-åringen mördades är ännu oklart. 17-åringen och 26-åringen ska ha varit bekanta sedan någon månad tillbaka, men hur de lärt känna varandra vill inte polisen säga.

ANNONS