Kidnappad – och förd till Grekland

Uppdaterad 2015-05-28 | Publicerad 2015-05-01

Kungen fick fira själv när prinsen drog på svensexa

ATEN. Carl Philip trodde att han skulle fira kungen.

Då blev han kidnappad – och förd till Grekland.

Sent i natt hade prinsens svensexa bara börjat.

Tidigare under gårdagen deltog prins Carl Philip, 35, i kung Carl XVI Gustafs 69-årsfirande på Kungliga Slottet i Stockholm.

Efter folkfesten på borggården, där endast Chris O’Neill saknades, pekade allt på en lugn kväll tillsammans med kungafamiljen.

Men då slog vännerna till.

Prinsen kidnappades från familjemyset och efter att ha landat i Grekland efter klockan 22 på valborgsmässoafton började svensexan rulla i gång.

Vid ankomsten till huvudstaden Aten var prinsen ledigt klädd och i förd en collegetröja och marinblå keps.

Traditionell middag

Framåt natten njöt Carl Philip och vännerna – däribland hockeyspelaren Niklas Anger och Christoffer Cederlund – av en lugn souvlakimiddag på en traditionell grekisk restaurang i närheten av det hotell dit de åkte efter den sena måltiden.

Lyx­hotellet de har valt att bo på ligger vid den mest exklusiva delen av den atenska rivieran högt upp på en kulle alldeles vid havet.

Carl Philips svensexa äger rum mindre än en vecka efter att blivande hustrun ­Sofia Hellqvist överraskningsfirades med en möhippa.

Grön drink

I lördags hade hennes vänner hyrt den exklusiva 1700-talsherrgården Håtuna stenhus utanför Sigtuna. I flera timmar badade Hellqvist och sällskapet i en badtunna på herrgårdens uteplats. Kronprinsessan Victoria, 37, var en av gästerna som skålade i champagne. Prinsens blivande hustru avstod däremot bubblet till förmån för en grön drink.

Prinsessan Madeleine, 32, deltog inte under Sofias möhippa. Enligt ­hovets informationschef Margareta Thorgren ville hon i stället fokusera på resan till Rom och mötet med ­påven.

Bröllopet mellan prins Carl Philip och Sofia Hellqvist äger rum lördagen den 13 juni i Slottskyrkan i Stockholm.