Nekades pussa sin flickvän – får 10 000

Publicerad 2015-06-02

När den 26-åriga kvinnan pussade sin flickvän på en pub i Göteborg bad ägaren henne att sluta.

Nu har han dömts att betala henne 10 000 kronor i ersättning efter att diskrimineringsombudsmannen drivit målet till domstol.

Den nu 26-åriga kvinnan, hennes flickvän och en kompis till paret besökte i december 2013 en pub i Göteborg. När kompisen gick på toaletten fick den 26-åriga kvinnan en puss av sin flickvän. Därefter kom ägaren omedelbart fram till deras bord och började plocka bort glasen på ett demonstrativt sätt, står det i den nya domen i Göteborgs tingsrätt.

Frågade om han skämtade

Därefter pussade den 26-åriga kvinnan sin flickvän, vilket gjorde att ägaren ännu en gång gick fram till deras bord. Enligt domen sa han något i stil med att kvinnorna fick ägna sig åt sådant när de kommit hem. När den 26-åriga kvinnan frågade om han skämtade svarade ägaren nej.

Efter att parets kompis kommit tillbaka från toaletten lämnade sällskapet puben.

Inget svar från ägaren

Nu har den 31-årige ägaren dömts att betala diskrimineringsersättning på 10 000 kronor till den 26-åriga kvinnan efter att diskrimineringsombudsmannen drivit målet till Göteborgs tingsrätt.

Domen bygger på förhör med den 26-åriga kvinnan och hennes flickvän. Pubägaren har inför domen inte lämnat in något svaromål till tingsrätten.

Domen ska vara överklagad senast den 22 juni.

Aftonbladet har sökt den 26-åriga kvinnan och den 31-årige pubägaren.