Misstänks ha dödat sitt barn – förnekar brott

Uppdaterad 2016-09-14 | Publicerad 2016-09-12

Det unga paret misstänks ha mördat sin bebis.

I de inledande förhören har kvinnan nekat till brott. Det uppger hennes ombud Torgny Dahlberg för Aftonbladet.

– Det är väl inte så svårt att föreställa sig hur hon mår. Hon sitter där hon sitter och hon har förlorat sitt barn, säger advokaten.

Det var under lördagen som kvinnan och hennes pojkvän, som bor i Kristianstadtrakten, kom med sitt spädbarn till Skånes universitetssjukhus i Lund. Läkarna lyckades inte rädda barnets liv, och vid 17.30-tiden slog sjukhuset larm till polisen.

Paret greps och anhölls senare, misstänkta för mord på sin bebis.

Förnekar brott

Under söndagen delgavs de anhållna misstanke om brott. Kvinnans ombud, advokat Torgny Dahlberg, säger till Aftonbladet att hon nekar till anklagelserna.

– Jag kan inte berätta något om vad som framkommit i förhören förutom vad hennes inställning är, och den är att hon nekar till brott.

Var har hon sagt om vad som inträffat?

– Det kan jag inte säga till dig.

Hur mår hon?

– Det är väl inte så svårt att föreställa sig hur hon mår. Hon sitter där hon sitter och hon har förlorat sitt barn, säger Torgny Dahlberg.

”Måste ha varit ett misstag”

Aftonbladet har varit i kontakt med en barndomsvän till kvinnans pojkvän. Kamraten uppger att de var ”som vilket par som helst”.

– Om något har hänt måste det ha varit ett misstag. Han skulle aldrig göra barnet illa.

Enligt en källa med insyn i utredningen har kvinnan gjort vissa medgivanden. Det förnekade åklagare Eva Norberg under gårdagen.

– Jag har inte den uppfattningen och jag har inte fått den bilden av ärendet, av hennes förhör i alla fall, har hon sagt till TT.

Advokat Niclas Larsson, som företräder pojkvännen, har avböjt att kommentera ärendet eftersom det ännu inte har hållits något förhör med mannen.

Aftonbladet har utan framgång sökt åklagare Eva Norberg.