”Kattuppskärare” sprider skräck i London

Publicerad 2016-02-16

”Kattuppskäraren” sprider sedan flera år skräck i södra London.

Närmare 50 katter har fallit offer för djurmördaren som härjar i framförallt stadsdelen Croydon.

Nu försöker en förening samla in pengar för att undersöka kattkropparna.

"Kattuppskäraren" kallas den person som i flera år spridit skräck i södra London genom att lemlästa och döda uppemot 50 katter.

De katter som fallit offer för djurmördaren har mördats brutalt. Katten Oscar fick halsen och svansen avskuren och katten Ukiyo lämnades tillbaka utan tarmar, skriver TT.

Nu har föreningen Snarl, South Norwood Animal Rescue and Liberty, börjat samla in pengar för att bekosta undersökningar av kattkropparna i ett försök att få fast gärningspersonen.

– Katterna har hämtats från sina hem, huvuden har huggits av och sedan har de lämnats tillbaka. De har alltså fått utstå väldigt mycket hemskt, säger Boudicca Rising på Snarl till Aftonbladet Morgon.

Människa nästa offer?

Samtidigt som antalet dödade katter växer, ökar också oron för att gärningsmannen ska gå över till att mörda människor. Enligt tidningen The Guardian finns bevis för att seriemördare som Ted Bundy och Jeffrey Dahmer attackerade djur innan de gick över till människor.

Enligt psykiatern Ulf Åsgård är den här typen av beteende ovanligt och det är inte många som åker fast.

– Vi vet väldigt lite om de som gör sådant här. Men det är troligtvis en person som beter sig annorlunda och har svårt i relationer, säger Ulf Åsgård till Aftonbladet Morgon.

Han har förståelse för att personer som bor i området är rädda och oroliga. Men även om det är känt att det bland mördare finns de som betett sig grymt gentemot djur tycker han inte att man kan dra några slutsatser.

– Man kan inte med säkerhet säga att det finns en risk, säger han.

Enligt Boudicca Rising på föreningen Snarl är arbetet nu i full gång med att få fast gärningspersonen, och hon är övertygad om att de kommer lyckas.

– Vi kommer få fast honom, säger hon till Aftonbladet Morgon.

Emma Lovén Svensson

ANNONS

Följ ämnen i artikeln