Mord på norskt högfjällshotell – kvinna hittad död

Publicerad 2024-01-07

En kvinna har hittats död i norska Gudbrandsdalen.

En kvinna har hittats död på ett högfjällshotell i Norge.

Drygt tio anställda och inga gäster befann sig på anläggningen när mordet inträffade.

Nu misstänks en man ha mördat sin kollega.

Klockan 21.29 på trettondagen larmades polisen till Fefor högfjällshotell i norska Gudbrandsdalen. Flera polispatruller och polishelikopter ryckte ut till platsen.

– Det har varit en allvarlig händelse. En kvinna har bekräftats död och vi har gripit en man, säger Atle Bernhoft von Obstfelder, insatschefen i Innlandets polisdistrikt, till NRK.

Norska hotellet i natt.

Polisen är förtegen om händelsen. Hotellet och vägen som leder upp dit har spärrats av, rapporterar VG. Under natten har polisen hållit förhör på hotellet.

Hittat mordvapnet

På söndagsmorgonen bekräftade polisen att mannen som gripits är misstänkt för mord. Han och kvinnan är bekanta med varandra. Ingen av dem är hemmahörande i området.

Mannen greps utanför hotellet, strax efter att polisen hade anlänt.

”Flera beslag har gjorts och polisen har kontroll på det som troligen är mordvapnet. Vittnesförhör pågår fortfarande och polisen kan därför inte lämna uppgifter som rör själva händelsen eller mordvapnet”, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Mannen och kvinnan var kollegor och båda utländska medborgare. Det fanns inga gäster på hotellet under gårdagskvällen. Bara mellan 10 och 20 anställda befann sig på anläggningen. Polisen har hållit förhör hela natten.

– Det har hittills inte framkommit några uppgifter om att det har funnits vittnen till själva händelsen, säger åklagare Hildegunn Tronsli till VG.

Kripos kallas in

En grupp från den norska rikskriminalpolisen Kripos kommer att anlända till hotellet under söndagen.

Gudbrandsdalen är ett populärt turistmål i Innlandet och har beskrivits som ”Kungen av Norges dalar”.

Texten uppdateras.

Följ ämnen i artikeln