Hundratals svenskar på Rhodos får flyga hem

Av: 

TT

Publicerad:
Charterbolaget TUI har 81 svenskar som sitter fast i Turkiet och nu får ta färja till Rhodos. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson / TT
Charterbolaget TUI har 81 svenskar som sitter fast i Turkiet och nu får ta färja till Rhodos. Arkivbild.

NYHETER

Hundratals svenska Rhodos-resenärer, som varit strandade på den grekiska ön i ett dygn, får flyga hem natten till tisdagen. Men 81 svenskar på väg till Rhodos fick mellanlanda i Turkiet och får tillbringa ännu en natt på hotell.

Efter ett fel på incheckningssystemet på Rhodos flygplats blev tusentals turister strandsatta på ön under söndagen. Researrangören Ving inkvarterade 274 svenska resenärer på ett stort hotell, men där räckte inte rummen till så folk fick sova på golv i konferenssalar och i solstolar.

– Det är högsäsong på Rhodos och enormt svårt att få fram extra rum. Man prioriterade barnfamiljer och äldre, det var 1 200 personer som behövde någonstans att sova. Nu är de kvar på hotellet men ska få flyga hem i natt, säger Charlotte Hallencreutz, presstalesperson på Ving.

Ving har hyrt in tre plan som kommer att flyga hem skandinaviska resenärer. Ett plan går till Billund i Danmark vid 2-tiden, ett klockan 2.30 till Malmö och ett till Köpenhamn klockan 5.40.

Även de 57 svenskar som befunnit sig på Rhodos med researrangören TUI kommer att flygas hem under natten, bekräftar bolagets presstjänst. Däremot har 81 svenska resenärer på väg till Rhodos tvingats mellanlanda i Dalman i Turkiet och övernatta. De skulle flugits till Rhodos under måndagen men får nu tillbringa ännu en natt i Turkiet.

– Planet fick inte klartecken att lyfta förrän det redan var för sent, så nu jobbar vi med att fixa så att de kan få åka med en färja till Rhodos under tisdagen, säger Adelina Dankova på TUI:s pressjour.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN