Kim Jong-Ummm...

Publicerad 2012-11-28

Ledaren utsedd till världens sexigaste – av skämttidning

Kim Jong-un utnämndes till ­världens sexigaste man.

Den kinesiska tidningen People’s Daily missade att ­nyheten var ett skämt – och ­hyllade Nordkoreas ledare med en bildspecial på 55 sidor.

Under rubriken ”Nordkoreas toppledare utsedd till världens sexigaste nu levande man 2012” publicerade den kinesiska tidningen People’s Daily ett bildspel på 55 sidor på nätet, skriver AP.

Hyllningen kom efter att den ­satiriska tidskriften The Onion utnämnt Kim Jong-un till världens sexigaste man – man missade ­uppenbarligen att artikeln var ett skämt.

Poserar med sin fru

Under bilderna People’s Daily publicerade fanns flera smickrande motiveringar hämtade från The Onion. Exempelvis:

”Med sitt förödande, vackra runda ansikte, sin pojkaktiga charm och starka och stabila ­uttryck, är den här Pyongyang-födda hjärtekrossaren varje kvinnas dröm.”

Bildspelet visade Kim Jong-un på en hästrygg, när han vinkar till en militärparad och när han leende i solglasögon poserar tillsammans med sin fru.

”Fick oss att svimma”

Och People’s Daily fortsatte ­citera skämtartikeln:

”Välsignad med en glans av makt som döljer en omisskännlig söt och gullig sida fick Kim tidningsredaktionen att svimma med sin oklanderliga modekänsla, chicka korta hår och naturligtvis – det berömda leendet”.

The Onion har under flera år skämtat genom att utse omdiskuterade ledare till världens sexigaste män – förra året vann Syriens president Bashar al-Assad.

Nyheten om Kim Jong-uns sexi­ghet blev i går en snackis världen över. När nyhetsbyrån AP nådde People’s Daily svarade en man som hävdade att han inte kände till ­publiceringen.