Kate och William ska ha barn

Uppdaterad 2012-12-22 | Publicerad 2012-12-03

Hertigen och hertiginnan av Cambridge – prins William och prinsessan Kate Middleton väntar sitt första barn.

Kate Middleton skrevs i dag in på sjukhus, kraftigt illamående.

Kate Middleton är gravid. Det meddelade det engelska hovet på måndagseftermiddagen.

Hertiginnan av Cambridge besökte i morse sjukhuset King Edward VII Hospital i centrala London. Hon uppges ha blivit akut illamående. Paret är mycket glada över graviditeten, uppger Sky News.

Kraftiga kräkningar

Kate ska, enligt uppgifter från det engelska hovet, stanna på sjukhuset i några dagar eftersom hennes illamående har kommit relativt tidigt i graviditeten. Enligt nyhetsbyrån AP uppger hovet att hertiginnan lider av en ovanligt svår form av morgonillamående, hyperemesis gravidarum. Tillståndet för med sig ett så kraftigt illamående, med tillhörande kräkningar, att patienten ofta inte kan äta över huvud taget.

"Giftiga restprodukter"

– Det är inte ovanligt att gravida kvinnor drabbas av morgonillamående, men när det blir så illa att du blir uttorkad, tappar i vikt eller kräks så mycket att det bildas giftiga restprodukter i ditt blod blir det ett problem, säger Dr. Kecia Gaither, expert på svåra förlossningar vid Brookdale University and Medical Center i New York, till AP.

Enligt hovet kommer Kate Middleton att tvingas stanna kvar på sjukhuset i flera dagar - sedan måste hon vila under lika lång tid.

Drottningen glad

Paret körde själv till sjukhuset från Buckleberry där de spenderat helgen tillsammans med Kates föräldrar. William har varit vid sin hustrus sida under hela tiden i helgen och sedan på sjukhuset, rapporterar Sky news.

Nyheten om graviditeten kommer ungefär 17 månader efter att paret gifte sig i Westminster 29 april, 2011. Drottningen, prins Charles, prins Harry och Kates föräldrar Carole och Michael Middleton uppges alla vara mycket glada över nyheten.

Premiärminister David Cameron gratulerade kungligheterna på Twitter:

– Jag är glad över nyheten att hertigen och hertiginnan av Cambridge vänta barn. De kommer att bli underbara föräldrar, skrev han i sin tweet.

Fick en sparkdräkt i present

Graviditetsbeskedet kom bara några dagar efter parets resa till sitt hertigdöme - Cambridge. Under resan fick hertig William, som är pilot i det engelska flygvapnet, en sparkdräkt.

Dräkten, som var en gåva från en hemmafru i hertigdömet, hade ett emblem med en helikopter och texten "Daddy's little co-pilot"

När William fick presenten sa han "fantastiskt, den här sparar jag" med ett leende, uppger Sky News.

120 år sedan en regent fick ett barnbarnsbarn

Kate och Williams baby kommer att bli drottningens barnbarnsbarn och tronarvinge, oavsett om det blir en pojke eller en flicka. Den senaste gången som en engelsk sittande regent fick möta ett barnbarnsbarn som fötts som tronarvinge var för nästan 120 år sedan, uppger engelska Daily Mail.