Twitterkrig mellan Israel och Hamas: ’Visa er inte ovan jord’

Uppdaterad 2012-11-16 | Publicerad 2012-11-15

I dag har raketer skjutits från både Israeliskt håll och från Hamas.

Men även på Twitter kämpar de två sidorna mot varandra.

Hot och anklagelser haglar mellan dem.

Kampen om att få berätta sin sanning via medier har länge hört kriget till. Från de rörliga bilderna från Vietnamkriget till dagens konflikt i Syrien, där båda sidor använder sig av sociala medier.

Att Israels försvarsmakt och Hamas militära gren twittrar är därför kanske inte så förvånande. Men att de skriver till varandra är det desto mer.

Via de två kontona IDFSpokesperson och AlqassamBrigade ser båda sidorna till att sprida bilder, filmer och budskap om vad de gör och varför – samt vad deras motståndare gör.

– Vi rekommenderar alla medlemmar i Hamas, både på låg och hög nivå, att inte visa sig ovan jord under de kommande dagarna, skrev de israeliska försvarsstyrkorna via sitt twitterkonto sent igår.

Skuldbelägger motståndarsidan

Svaret från Hamas militära gren kom snabbt.

– Våra välsignade händer kommer nå era ledare och era soldater var de än är (Ni öppnade portarna till helvetet mot er själva).

Efter meningsutbytet har de två sidorna fortsatt att skriva uppdateringar om vad de gör. Från båda hållen skriver man mycket om vad den andra sidan gör.

Strax efter 14 på torsdagen handlade den senaste tweeten från Israel-sidan om hur de lyckats skjuta ner mer än 80 rakter som skjutits från Gaza.

Hamas senaste tweet berättar om palestinska sjukvårdare som rapporterat att ett barn dödats av israeliska bomber.