Attacken: ”En skamfläck i SD:s historia”

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: test

NYHETER

Medlemmar i förbundsstyrelsen för SDU och SD Stockholms stad går till frontalangrepp mot moderpartiet.

DN-debatt skriver de om "skamfläcken i Sverigedemokraternas historia"

– Utmärkta företrädare för partiet smutskastas, dehumaniseras och karaktärsmördas medialt, skriver de.

På måndag, den 27 april, fattar SD:s partistyrelse beslut om vilka medlemmar i partiet och i SDU som ska uteslutas.

Inför beskedet går 21 medlemmar i förbundsstyrelsen för SDU och SD Stockholms stad ut med svidande kritik mot moderpartiet på DN Debatt.

Angrepp på interndemokratin

"Den 27 april blir en sorgens dag för alla de medlemmar i både ungdomsförbundet och moderpartiet som trodde på interndemokratin..." skriver de.

SD:s medlemsutskott rekommenderar att bland andra SDU-topparna Gustav Kasselstrand och William Hahne utesluts. Debattörerna skriver att det är: "det största angreppet på interndemokratin i Sverigedemokraternas historia" och att duon har både medlemmarnas och styrelsens förtroende.

Karaktärsmördas

Debattörerna skriver att de är helt oförstående till grunderna för uteslutning. "Vi har i våra styrelser alltid uppfattat Gustav och William som genuina sverigedemokrater och goda ambassadörer för partiets politik och ideologi. "

De skriver vidare att de inte vill ha några konflikter, och att de flera gånger försökt samtala i lugn och ro med partiledningen.

"Tyvärr har man inte varit intresserad av detta och nu, när Gustav och William efter nio respektive sex år som utmärkta företrädare för partiet smutskastas, dehumaniseras och karaktärsmördas medialt så måste vi göra vår åsikt hörd på något sätt."

SD: En aggressiv smutskastningskampanj

Henrik Vinge, SD:s presschef, vänder sig mot debattörernas beskrivning av situationen.

– De pratar om att det här som händer nu skulle sakna motstycke. Det som verkligen saknar motstycke är den aggressiva smutskastningskampanjen som SDU-ledningen bedrivit mot partiledningen i över två månader, långt innan personärendena väcktes.

Han fortsätter:

– Det är uppenbart att den sverigedemokratiska rörelsen kommer att må bättre när det här är över.

Publicerad: