De kom sist - och gick först

Publicerad 2015-06-13

Madeleine och Chris lämnade festen bakvägen

De kom sist av de kungliga och gick först från Carl Philips och Sofias kalas.

Klockan 22.24 lämnade Chris O’Neill och hög- gravida prinsessan Madeleine festen på Skepps- holmen.

- Festen var helt fantastisk. Den var underbar, sa Chris till Aftonbladet innan paret satte sig i en väntande bil.

Här är parets bröllopsgåvor

Dagen innan det stora bröllopet gick allt enligtplan för det blivande brudparet.

Det hela sköttes med näst intill perfekt precision.

”En trevlig båttur”

Klockan 19.01 klev Carl Philip och hans Sofia av S/S Stockholm som tagit dem och 270 inbjudna gäster på en champagnefylld färd från kajplats 16 på Strandvägen till Skeppsholmen.

Aftonbladet fick en kort pratstund med kron- prinsessan Victoria och prins Daniel när de lämnade S/S Stockholm.

- Det var en trevlig båttur. Nu ser vi fram emot festen i kväll, sa de.

Klockan 19.04 anlände så Chris och Madeleine med bil till Skeppsholmen eftersom prinsessan av naturliga skäl inte ville utsätta sig för båtfärden.

Någon passade på att gratulera paret till att de snart ska bli föräldrar igen.

Chris log och tackade så mycket.

Alla tre paren försvann sedan snabbt in i Berg- rummet, ett underjordiskt tunnelsystem på cirka 1 000 kvadratmeter, där det var dukat för fest.

Bergrum - utan insyn

Carl Philip hade önskat sig en fest utan insyn. Bergrummet är säkert heller inte obekant för prinsen, i fjol utnämnd till major i marinen.

Libanesisk design

Men det var hans blivande brud som tilldrog sig den största uppmärksamheten. Hennes slitsade blå klänning, designad av libanesen Zuhair Murad, fick högsta betyg direkt av närvarande hovexperter.

Inne i bergrummet väntade en trerätters, levererad av den välkända cateringfirman Rosers.

För de som inte nöjde sig med den menyn väntade senare under festen vickning, en avsmakningsmeny med libanesisk meze från exklusiva Beirut Café.

Mellan rätterna under middagen tog somliga gäster en snabb rökpaus utomhus med Calle Schulman i spetsen.

När väl efterrätten var avklarad - bruschetta med jordgubbar, basilika och vit choklad, utvald av brud- paret - kunde den riktiga festen dra i gång.