Varför kommer Putin alltid för sent?

Uppdaterad 2019-06-27 | Publicerad 2015-06-12

Så länge tvingar han världens ledare att vänta

Ooops!

Han gjorde det igen.

Kom för sent till mötet med påven.

Putin är notoriskt försenad.

När Vladimir Putin skulle träffa påve Franciskus i går lät den ryska presidenten Vatikanstatens överhuvud vänta i en timme.

Och det är inte första gången Putin är oförmögen att komma i tid till möten.

Han är dock olika mycket försenad beroende på vem han ska träffa.

Ukrainas expresident Viktor Janukovytj fick rulla tummarna i fyra timmar och USA:s utrikesminister vankade runt på Röda Torget i tre timmar innan han fick klarsignal från Kreml.

Började gråta

Exfrun Lyudmila Putina har vittnat om att redan när de två dejtade för över 30 år sedan fick han henne att börja gråta på grund av att han var så sen.

– Vladimir Vladimirovich var alltid sen. Jag minns att jag stod utanför tunnelbanan. Den första kvarten var okej, en halvtimme kunde gå an. Men det gått en timme och han fortfarande inte kommit, då börjar du gråta, har hon berättat enligt The Guardian.

Personalen i Kreml har vittnat om alla timmar som går till spillo för att alla väntar på presidenten.

Ändå lyckas han komma i tid till tevesändningar och andra evenemang som startar på utsatt tid, president eller inte president.

Obekväm

Det är möjligt att Putin den här gången kände sig en smula obekväm som utmanat en kyrklig överhöghet för hans stab tog sig ovanligt nog för att förklara förseningen.

– Det beror på att samtal i Milano tog längre tid än beräknat och att trafiken i både Milano och Rom hindrade vår kortege, sa Putins presstalesman Dmitry Peskov till ryska journalister enligt The Guardian.

Så ska du göra, Putin!

Jeff Conte och Jerald Greenberg vid San Diego State University har studerat fenomenet med människor som kommer för sent sedan början av 2000-talet.

De har några goda råd till Putin.

•Pröva att ställa fram klockan en kvart.

•Se till att vara medveten om hur lång tid det tar för dig att bli färdig, somliga blir förvånade över hur tidsslukande en del saker är.

•Lägg alltid till 15 minuter på den tänkta restiden.

•Skippa snoozern men använd larmet och ställ det när du behöver börja klä på dig, när du måste gå ut genom dörren och så vidare.

•Sätt larm för när du måste sluta kolla mejl, Facebook eller twittra.

•Försök att visualisera hur du kommer i god tid och när du gör det i, hur du kan belöna dig själv med en kopp kaffe och varva ner före mötet.

•Påminn dig själv hur förseningar tidigare har kommit dig att stå i dålig dager.

•Lär dig att säga nej till det du inte hinner med.

Följ ämnen i artikeln