Pappa mördade sina sovande barn

Publicerad 2012-06-15

Sms:ade sin fru om planerna

Pappan högg ihjäl sina barn när de låg och sov.

Han meddelade sin fru om planerna i ett sms.

Sedan försökte han ta sitt eget liv.

Morden utspelade sig i den tyska byn Ilsede i delstaten Niedersachsen i Tyskland. De döda barnen, en flicka och tre pojkar, mellan tolv och fyra år gamla hittades av polisen, rapporterar AP. Enligt Bild ska barnen ha knivhuggits till döds, endast ett av barnen har märken efter motstånd. Pappans plan var att även själv ta sitt liv. Men han överlevde självmordsförsöket och ligger nu i koma och vårdas på sjukhus.

Relationsproblem

Ett troligt motiv, skriver Paz, är enligt åklagaren Bernd Seeman att den 36-årige pappan låg i skilsmässa med sin fru. Haz skriver att grannarna har berättat att barnen bodde kvar hos sin far efter separationen med mamman. Vid tillfället för dådet befann sig mamman på utlandssemester och hon fick ett sms från barnens far där han berättade om sina planer. Hon larmade polis och brandkår – men det var försent. När polisen kom till radhuset hittades de döda barnen och deras allvarligt skadade far. Mannen är nu misstänkt för mord i fyra fall.

Var deprimerad

Enligt åklagaren lämnade 36-åringen ett självmordsbrev, där han skrev att han såg ingen annan utväg för att kunna vara tillsammans med sina barn.

En granne beskriver pappan till Bild som allvarligt deprimerad och att han hade hjärtfel.

– Jag är helt chockad och bedrövad, säger grannen som ofta såg de fyra barnen gå till skolan.