Lucinas nalle blev kvar utomlands – flögs hem till Sverige

Publicerad 2016-09-21

10-åriga Lucina glömde sin snuttefilt och gosedjur på hotellrummet i Kroatien, och pappan Richard Andersson trodde att de var förlorade. Men tack vare flygbolaget och hotellets personal kunde de återförenas igen.

– All heder åt alla inblandade. Fantastiskt att det här lilla fick så många att engagera sig, säger Richard.

Efter en vecka på ön Brac i Kroatien i slutet av augusti var det dags för familjen Andersson att bege sig hem till Sverige igen. När de lastade på sina väskor på bussen till flyget kom Richard Anderssons dotter Lucina springandes mot honom – hon hade glömt sin snuttefilt och gosedjursnalle ”Åke” på hotellrummet.

– Det blev lite panik, vi skulle precis åka, säger han och fortsätter:

– Lucina fick dem när hon föddes, hon har alltid haft med sig dem.

”Hon var förtvivlad”

Richard, som inte ville fördröja bussen, berättade om situationen för en av flygbolaget Vings guider och gav bokningsnumret. Guiden skulle kolla upp det hela och familjen begav sig mot flygplatsen.

– På bussen var hon förtvivlad. Jag tänkte att den nog var förlorad.

Richard letade upp en mejladress till hotellet och skickade iväg ett mejl för att höra om hotellpersonalen visste något. Personen som svarade hörde direkt med städerskan som kom med ett lyckligt besked – de hade hittat Lucinas ägodelar.

– Men jag förklarade för min dotter att bara för att de har hittat den betyder det inte att vi får tillbaka den.

”All heder till personalen”

När de väl var hemma i Sverige igen kontaktades Richard av Ving som meddelade att snuttefilten och Åke var på väg hem till dem i ett flygplan. Och en vecka senare kunde de återförenas. Rickard bäddade ned filten och Åke i Lucinas säng.

– Hon blev överlycklig när hon såg dem.

Rickard hyllar personalens engagemang i ett Facebookinlägg:

Glädjetårarna kom när hon lyfte på täcket och skulle bädda ner sig inför natten...verkligen LYCKA. Tänk så många personer man involverat i detta lilla, som betyder så sjukt mycket för henne. Från hotellpersonal, Ving personal, postpersonal, flygplanshantering, transporter m.m.”.

– Det här låter kanske tramsigt för många, men för henne var sakerna oersättliga, säger han och fortsätter:

– All heder åt alla inblandade. Fantastiskt att det här lilla fick så många att engagera sig. Allt från hotellpersonal, flygpersonal, städerskorna och flygbolaget – den hade lika gärna kunnat hamna i en soptunna i Kroatien.

Läs hela inlägget här nedan.