Sommarvärmen på snabbvisit i Uppsala

Publicerad 2020-07-16

Sol och temperaturer uppemot 27 grader.

Det blir det i morgon, enligt SMHI:s senaste väderprognos för Uppsala.

Sommarvärmen är tillbaka, men det gäller att passa på för om bara några dagar drar kylan och stora regnmoln in igen.

På fredag och under helgen blir det varmaste badvädret på länge.

Det blir en varm och solig fredag i Uppsala, enligt meteorologen Emmelie Karlsson på SMHI.

– Det kan vara en del lite högre slöjmoln på himlen, men de ska förhoppningsvis inte täcka solen allt för mycket, säger hon.

Somriga temperaturer

Temperaturen kommer hamna någonstans runt 24 och 26 grader. Men på en del håll kan det bli ännu varmare, uppemot 27 grader, enligt prognosen.

Även på lördag väntar uppehållsväder, men en hel del stackmoln kan bildas på himlen och täcka solen stora delar av dagen. Det blir dock fortsatt somriga temperaturer mellan 21 och 25 grader.

– På söndagen börjar det gå mot lite mer ostadigt väder igen. Så man kan nog räkna med ganska mycket stackmoln under dagen så att det upplevs som molnigt framåt eftermiddagen. Det ser ut att bli mestadels uppehåll, men möjligtvis någon skur och temperaturer över 20 grader, kanske uppåt 25 grader, säger Karlsson.

I helgen drar sydvästliga vindar in över Uppsala. De kan tidvis vara måttliga, men generellt blir det inte jätteblåsigt, men inte heller helt vindstilla.

Temperaturen sjunker igen

Nästa vecka ser det ut att slå om till mer ostadigt väder med regn som passerar och efterhand även lägre temperaturer.

– När vi kommer en bit in på veckan blir det nog inte ens 20 grader. Så det blir tillbaks till temperaturerna som vi haft ett tag här med temperaturer runt 15 till 20 grader.

Följ ämnen i artikeln