Publicerad:

Uppgifter: Misstänks ha sänkt Mikaels kropp med stulna blyvikter

Musikerna sågs bära väskor till vattnet i Karlskrona

Av: Jamshid Jamshidi, Sophie Stigfur

Publicerad:

De unga männen sökte tips för hur man inte åker fast för mord, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Därefter tog den ena blyvikter från en båtklubb – sedan sågs de släpa på väskor till en båt.

Nu har likhundar markerat vid vattnet, och polisen misstänker att männen sänkt 57-årige Mikaels kropp i Blekinge Skärgård.

En månad efter att 57-årige Mikael i Karlskrona anmälts försvunnen efter en båttur ut i Blekinge skärgård, har åklagaren ändrat brottsrubriceringen för de två musikerna i 20-årsåldern som suttit anhållna misstänkta för människorov.

De är nu på sannolika skäl misstänkta för mord, som enligt åklagaren ska ha skett någon gång under natten mellan lördagen den 25 juli och söndagen den 26 juli.

Men Mikael har ännu inte, trots omfattande sökinsatser, hittats.

Mikael försvann i slutet av juli.
Foto: Andreas Hillergren
Mikael försvann i slutet av juli.
Foto: Polisen
Mikael, 57.

Robert Loeffel, presstalesperson på Blekingepolisen, uppger att sökinsatserna fortsätter ”i oförminskad intensitet” i Blekinge skärgård. Dykare och undervattenskameror finkammar havsbotten.

– De pågår för fullt. Vi letar på flera nivåer, såväl ovan som under vattenytan över stora områden, säger Robert Loeffel.

På frågan om man hittat något mer spår efter Mikael, förutom blod i den båt han ska ha färdats i tillsammans med de två misstänkta samt blod i en lägenhet, säger Loeffel att man inte kommer att gå ut med vilket bevisläge man i nuläget har.

Foto: POLISEN
Polisen har gått ut med en bild på den bohusjulle som Mikael misstänks ha varit ute med.

Kan ha packats ned i väskor

Men enligt uppgifter till Aftonbladet har brottsrubriceringen ändrats delvis för att likhundar har markerat vid vattnet.

Några timmar före Mikaels försvinnande ska de misstänkta männen även ha sms:at med varandra om att de behöver införskaffa silvertejp, uppger Aftonbladets källor. De ska också ha gjort sökningar på internet som polisutredarna tolkar som tips på hur man kommer undan med ett mord, enligt samma uppgifter.

I utredningen ska polisen fått in vittnesuppgifter från grannar som sett de två misstänkta släpa stora väskor till båten där Mikaels blod hittats, enligt uppgifter till Aftonbladet. Polisen misstänker att innehållet kan ha varit Mikaels kropp.

Tagit vikter från båtklubb

Det har även uppdagats att en av de misstänkta männen tagit blyvikter från en båtklubb i närheten, berättar uppgiftslämnare för Aftonbladet. Detta tillsammans med de andra omständigheterna gör att polisen arbetar utifrån teorin att vikterna kan ha använts för att sänka ned kroppen i vattnet.

De tre männen ska ha stämt träff samma kväll som Mikael försvann. Grannar har uppgett att de sett de tre männen ge sig iväg tillsammans i en bohusjulle. Men när båten kom tillbaka påföljande morgon var Mikael inte med.

Varken åklagare, advokater eller polis vill kommentera uppgifterna.

På torsdagen omhäktades de unga männen misstänkta för mord.

Båda misstänkta nekar till brott.

Foto: Peo Möller
Polis och kustbevakning har deltagit i sökandet efter försvunna Mikael.
Foto: Peo Möller
Helikopter har använts i sökandet efter Mikael.
Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: