P-vakt misshandlad och rånad efter bot

Publicerad 2014-05-03

"Han var iskall"

Parkeringsvakten blev slagen och rånad efter att han lappat en bil.

En man tog hans kamera och dator.

– Jag fick ett slag över näsan. Den var helt bruten, berättar parkeringsvakten för Aftonbladet.

Mannen hade ställt sig på en parkeringsplats för handikappade utan tillstånd i Upplands Väsby, utanför Stockholm. Men när en parkeringsvakt under lördagskvällen skrev ut böter för felparkering blev det konfrontation.

– Han frågade först om jag kunde riva den. När jag sa att det inte gick sa han att jag personligen var skyldig honom 700 kronor och började på mina fickor. Han var trevlig hela tiden, så jag visste inte om han skämtade eller om det var på allvar.

Det blev dock allvar när den felparkerande mannen tog parkeringsvaktens kamera och dator.

– Jag försökte ta tillbaka mina kamera, men fick då ett slag över ansiktet och sedan ett över näsan. Sedan gick han lugnt därifrån och åkte iväg.

”Ville undanröja bevis”

Polis och ambulans kallades till platsen där de fann vakten blöda ymnigt från näsan varför han fördes till Karolinska sjukhuset.

Att vaktens rånades tror polisen har att göra med felparkeringen.

– Förmodligen ville han undanröja alla bevis för normalt sett stjäl man inte sådana saker, säger Albin Näverberg.

Efter misshandeln och stölden flydde gärningsmannen i en svart Audi. Men där slutar alla spår och enligt Albin Näverberg kan det bli svårt att ta fast mannen.

– Trots att det fanns ett vittne på platsen kan vi inte hitta mannen. Det finns gott om svarta Audis, säger han.

”Han var kylig”

Parkeringsvakten säger att det finns flera vittnen till händelsen, men att det bara var en person som faktiskt stannade till för att se vad som hände.

– Det är väl väldigt svenskt. Även om man ser att någon slåss så går man iväg. Jag kunde använda mig av en person som stod kvar och tittade vad som hände, berättar parkeringsvakten.

Vid 22-tiden på lördagskvällen var vakten på väg hem från sjukhuset.

– Näsan är fixad, men det var kusligt att uppleva det här. I mitt jobb ser man hur folk blir arga och så får man lösa det därifrån. Den här mannen visste vad han gjorde hela tiden, han var så kylig. Jag vill bara att han åker fast nu.