Trump hotar stämma Cruz

Uppdaterad 2016-02-15 | Publicerad 2016-02-13

Fastighetsmiljardären och presidentkandidaten Donald Trump hotade på fredagen stämma sin ärkerival Ted Cruz – för att inte vara en ”naturligt född medborgare”.

Anledningen: Hans smutskastningskampanjer mot honom.

Miljardären Donald Trump.

Ordkriget mellan de ledande republikanska presidentkandidaterna Donald Trump och Ted Cruz tycks vara långt ifrån över. Efter en serie brutala attacker hotade fredagskvällen hotade den förstnämnde med att stämma Texas-senatorn Cruz om han inte slutar smutskasta honom.

”Om Ted Cruz inte blir mer städad, slutar fuska och göra negativa kampanjer har jag rätt att stämma honom för att inte vara ”en naturligt född medborgare”, twittrade en ilsken Donald Trump på fredagen.

Ted Cruz svarade senare att han inte tänka gå i svaromål. Under ett möte på South Carolina Faith and Family Presidential Forum sa han i stället att han inte skulle ”kränka honom”.

– Det är mer än ironiskt att Donald anklagar någon för att vara otrevlig med tanke på den fantastiska ström av förolämpningar och obseniteter som kommer ur hans mun var och varannan dag. Plötsligt, varje dag kommer han med en ny attack, sa Cruz till reportrar enligt webbsajten Politico.

Under gårdagen väckte Ted Cruz, som så här långt in i presidentvalsracet inte heller dragit sig för att ge en och en annan känga åt Hillary Clinton, även uppmärksamhet för en svavelosande, ”Office Space”-inspirerad kampanjfilm riktad mot sin demokratiske motståndare. I filmen, som heter ”It feels good to be a Clinton” ses en person mycket lik Hillary Clinton slå sönder en dator med både baseballträ, sparkar och knytnävar, tillsammans med två män i slips. Det kan förmodas vara en fulblinkning till mejlskandalen och hur den tidigare utrikesministern hanterat den.