Misstänkta kajakmördaren: Jag är oskyldig

Publicerad 2015-11-11

Hon förberedde mordet genom att dra ut proppen på sin fästmans kajak.

När paret sedan paddlade på Hudsonfloden drunknade han.

Angelika Graswald misstänks för mordet och har nu gett en första intervju.

– Jag anklagas för något jag inte ens är kapabel till att göra, säger hon.

Den 19 april tidigare i år begav sig Angelika Graswald och hennes fästman Vincent Viafore ut på Hudsonfloden i delstaten New York i USA. Det var tänkt att bli en romantisk kajaktur – men slutade i tragedi.

Efter ett väderomslag hamnade Vincent Viafore i det kyliga vatten. Han hade varken flytväst eller våtdräkt, uppger ABC News. Fästmön slog larm.

– Jag kan inte paddla till honom. Han kommer längre och länge bort från mig, säger Vincent Viafore till larmoperatören.

Ville se honom död

Och en stund senare:

– Nu kan jag inte se honom längre.

Det beskrevs som en olycka. Men polis och åklagare hävdar motsatsen – att det var ett utstuderat mord. De misstänker att Angelika Graswald drog ut proppen till fästmannens kajak, skriver ABC News.

Några veckor efter att fästmannen drunknat förhördes Angelika Graswald för första gången. Hon berättar att hon velat se Vincent Viafore död, men förnekar att hon mördat honom.

"Jag är en god människa"

Angelika Graswald kommer från Litauen och flyttade till USA år 2000. Hon började jobba som barnflicka och blev sedan kvar. Vincent Viafore träffade hon 2013.

Mordet har fått stor uppmärksamhet i USA. Nu har Angelika Graswald låtit sig intervjuas av amerikansk tv för första gången.

– Jag anklagas för något jag inte ens är kapabel till att göra, säger hon.

Hon berättar att hon ville bli fri från Vincent Viafore.

– Från den livsstilen vi hade, nattlivet, klubbar och trekanter. Jag ville inte ha något av det, jag ville bli fri från det. Jag är inte en mördare. Jag är en god människa, säger Angelika Graswald.

Fotnot: Normalt finns ingen propp, dyveka, i en kajak. Den är så lätt att det är enkelt att vända den upp och ner för att tömma ur eventuellt vatten.

Följ ämnen i artikeln