Första promenaden med sin prinsessa

Publicerad 2012-02-28

Här tar Victoria och Daniel en första promenad med Estelle.
Carl Philip fotograferade den lyckliga familjen i Hagaparken.
– Alla mår väldigt bra, säger Bertil Ternert, hovets informationschef.

I dag släppte hovet en bild på Victoria och Daniel när de tar en första promenad men sin nyfödda dotter i Hagaparken.
Det är den första bilden på hela familjen i hemmiljö - och bakom kameran stod den fotointresserade Carl Philip.

På bilden syns kronprinsessparet som går en promenad med Estelle som ligger i en barnvagn av svenskt märke.

Det här är den tredje gången som hovet släpper bilder sedan födseln.

Daniel fotade

Prinsessan Estelle föddes 04.26 i torsdags morse och bara åtta timmar senare publicerades den första bilden på hovets Facebooksida. Men på den syntes inte så mycket mer än en vit mössa som stack upp under en filt.

Under måndagen släppte hovet de första bilderna på prinsessan Estelles ansikte. Den nyfödda kungligheten syntes på tre stycken fotografier – iförd en vit kofta stickad av kronprinsessans mormor Alice Sommerlath.

– Vi har valt att gå ut med de här bilderna eftersom intresset varit så pass stort. Prinsessan har fotograferats ute på Haga slott när hon är fyra dagar gammal. Men jag vill inte säga något om exakt tidpunkt eller vem som är fotografen, sa Bertil Ternert, hovets informationschef då.

Enligt honom var det dock "någon i familjen " som har stått bakom kameran och senare kunde Aftonbladet avslöja att var det prins Daniel som hade fotograferat sin dotter.

Tror på ny bild snart

På hovet flaggar man nu för att det kan dyka upp ännu fler bilder på den lyckliga familjen och enligt uppgift till Aftonbladet har kronprinsessans egen stylist redan besökt Haga slott.

– Jag är övertygad om att det snart kommer en familjebild där vi får se Victoria och Daniel tillsammans med en Estelle som har ögonen öppna, säger Roger Lundgren, hovexpert.