Lärarnas knep: tvätta händerna-låt

Så ska eleverna hålla sig rena i virustider

Av: Claes Olsson

Publicerad:

”Ta lite tvål, varmvatten på, och så gnider du runt i dina händer två”. Med den låttexten hoppas personalen på Visättraskolan hålla sina elever rena och virusfria. Nu har de publicerat en musikvideo till låten.

Visättraskolan i Huddinge, söder om Stockholm, går omkring 400 elever i åldrarna sex till tolv år. Där spexar lärarna ofta genom att göra musikvideor till omskrivna låtar. Den här gången har fritidspedagogen Joachim Petersen skrivit om One Directions hit ”What makes you beautiful” till en tvätta händerna-låt.

– Ett av våra uppdrag är att lära våra elever hur de ska sköta sin hygien. Om en lärare står och informerar om det så är det inte säkert att det går in på samma sätt som när vi gör en video, säger rektorn Semira Vikström.

Joachim Petersen till vänster och Jimmy Askelius till höger.
Foto: Privat
Joachim Petersen till vänster och Jimmy Askelius till höger.

Eleverna sjunger låten på rasterna

Joachim Petersen sjunger om att inte glömma bort att sprita händerna och att ”det gäller att följa nya trenderna”. I videon har bland annat kökspersonal, vaktmästare, fritidspersonal och lärare ställt upp med dans och sång.

– Vi ville att det skulle bli glatt, det är ju ganska dystert nu. Vi vill sprida glädje med ett viktigt budskap, säger Semira Vikström.

Nu spelas låten på rasterna och eleverna sjunger med och dansar.

– De tycker att det är skitkul, säger Semira Vikström.

Hur har responsen varit på Facebook?

– Otroligt fin. Vi har nått nästan 100 000 personer. Det är kul när det är en video med ett lite mer allvarligt budskap.

Publicerad:

LÄS VIDARE