Sju personer anhållna efter stor polisinsats

Publicerad 2023-09-16

Sju personer har gripits misstänkta för narkotikabrott på ett hotell i Skänninge, utanför Mjölby.

Under eftermiddagen anhölls de av åklagare.

– Det handlar om en planerad insats som växt under dagen, säger Angelica Israelsson Silfver, polisens presstalesperson.

Sju personer greps under natten till lördagen på Stadshotellet i Skänninge, utanför Mjölby.

Inledningsvis var samtliga, sex män i åldrarna 26–63 år, och en kvinna i 20-årsåldern, misstänka för grovt narkotikabrott.

– Vi har jobbat intensivt med detta både i natt och under förmiddagen. Insatsen har växt under dagen, säger Angelica Israelsson Silfver, polisens presstalesperson.

Polisen spärrade av ett område runt hotellet och har under dagen arbetat med ett stort antal patruller, hundförare och tekniker på platsen.

– Polisen gjorde en husrannsakan i en husbil, den stod precis intill hotellet, säger en person som passerade polisens avspärrningar.

Alla anhållna

Polisen säger att de gjort vissa beslag, men är förtegna om vad de hittat. Enligt Corren ska polisens insats under natten på Stadshotellet varit planerad.

I nuläget bedömer polisen att brotten inte har någon koppling till annan kriminalitet.

– Skulle det finns kopplingar till annan grov kriminalitet så får utredningen visa det längre fram, säger Israelsson Silfver på polisen.

Under lördagseftermiddagen anhölls alla sju av åklagare. Två av dem, kvinnan i 20-årsåldern och en man i 30-årsåldern, är misstänkta på sannolika skäl för försök till narkotikabrott.

De andra fem är skäligen misstänkta för grovt narkotikabrott.