Man skjuten i centrala Malmö

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-27

En man i 35-årsåldern sköts vid Möllevångstorget i Malmö i går kväll.

Offret sköts i huvudet och vårdas för livshotande skador.

– Det är ett brott där det använts väldigt grovt våld, säger Andy Roberts, insatschef.

En 35-årig man blev i går kväll skjuten vid Mällevångstorget. Två män har tagits in för förhör.

Larmet om skottlossningen kom in till polisen klockan 20.42 i går kväll. Polisen larmades av en person som uppgav att skott hade avlossats på Claesgatan invid Möllevångstorget.

– Målsäganden satt på uteserveringen tillsammans med sin flickvän då flertalet vittnen berättar att två personer kommer fram, varav den ene skjuter honom i ansiktet, säger Andy Roberts, insatschef vid Malmöpolisen, till Punkt SE.

Två män togs in på förhör

Polisen spärrade av kvarteret och ett tiotal polispatruller sattes in i jakten på gärningsmännen. Enligt vittnesuppgifter till Punkt SE ska de två personerna ha sprungit från platsen in i en närbelägen lägenhet på Simrishamnsgatan.

Vid 22-tiden tog polisen in en man till förhör. Ytterligare en person greps cirka 22.30.

– Vi har gripit två personer och båda är i nuläget misstänka för försök till mord, säger Andy Roberts.

Polisen har hittat ett fin-kalibrigt vapen samt säkrat blodspår.

– Vi har väldigt mycket på fötterna och kommer att kunna lösa detta. Vi har bra vittnesmål, det var mycket folk på uteserveringen och inne i restaurangen. Det är för tidigt att spekulera i motiv, men det är ett brott med uppenbart syfte att skjuta mannen, säger Andy Roberts.

"Livshotande skador"

Den skottskadade, som är född 1972, fördes till Universitetssjukhuset i Malmö, MAS, och sedan vidare till neurologiska intensivvårdsavdelningen vid Universitetssjukhuset i Lund.

– Han kom in med livshotande skottskador i huvudet, säger en anställd på MAS till Punkt SE.

Såväl målsäganden som de två gripna är hemmahörande i Malmö. Under kvällen genomfördes teknisk undersökning av lokalerna.