44-årig billärare våldtog kvinnor

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-05-15

Mannen låtsades vara fotograf

En maskerad man dök upp på ett av rummen på vandrarhemmet och förgrep sig på kvinnan som trodde att hon skulle bli fotograferad.

Här blev den 20-åriga kvinnan våldtagen – med förbundna ögon och papper intryckt i munnen.

Nu är en 44-årig bilskolelärare häktad för övergreppet.

I ett rum på det här vandrarhemmet blev en 20-årig kvinna våldtagen. Nu misstänks en 44-årig bilskolelärare för övergreppet.

Den 20-åriga kvinnan reste till Stockholm för att träffa släkt och vänner.

Hon var också inställd på att jobba som modell eftersom hon fått ett sådant erbjudande från en man som utgav sig för att vara fotograf.

Kvinnan checkade in på vandrarhemmet. Men marskvällen slutade med att hon blev våldtagen. Av mannen som skulle fotografera henne.

Mannen nekar

Nu sitter en 44-årig bilskolelärare från Stockholmsområdet häktad, på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt. Han misstänks också ha dödshotat kvinnan.

– Min klient nekar till anklagelserna. Jag kan inte gå in i detalj men han förnekar att det skulle handla om våldtäkt, säger advokaten Thomas Olsson.

Enligt häktningsprotokollet stämde ”fotografen” träff med den unga kvinnan på vandrarhemmet.

Dök upp maskerad

Kvinnan, som är från södra Sverige, har berättat att en maskerad man kom in i hennes rum och tvingade henne att vända sig om. Då fick hon en bindel för ögonen och papper instoppat i munnen.

Pekades ut

44-åringen pekades ut vid en konfrontation, enligt häktningsutlåtandet.

Åklagaren kan inte kommentera om övergreppet fotograferades.

– Det är ovisst. Jag vill säga så lite som möjligt om det här fallet, det är känsligt, säger åklagare Tora Holst.

Mannen har tidigare dömts för en våldtäkt. Han har även misstänkts för flera andra sexualbrott, som lagts ner på grund av bristande bevisning.

Hittade dildos

– Jag kan inte säga så mycket om det här fallet, men det skiljer sig en del från tidigare fall. Därför hoppas vi att det går bättre nu. Tidigare har det varit ruskigt svårt, säger polisinspektör Jonas Linnerstam.

Vid husrannsakan hemma hos bilskoleläraren hittades två dildos och mängder med teknisk utrustning så som kameror och datorer, enligt protokollet.

Mannen är högaktuell i ännu fler sexualbrottsfall.

– Det finns ett antal förundersökningar som pågår mot honom nu, säger Jonas Linnerstam.